Vijesti - Kapucin fra Ivica Vrbić, novi misionar Crkve u hrvata

 

Kapucin fra Ivica Vrbić, novi misionar Crkve u hrvata

Kapucin fra Ivica Vrbić, novi misionar Crkve u hrvata Autor: Fr. Juro Šimić
Objavljeno: 12. 01. 2016 - 10:46

Odlazi pastoralno djelovati u Boliviju

U utorak, 12. siječnja, u prepunoj kapucinskoj crkvi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu, za vrijeme večernje mise u 19 sati koju je predvodio provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević, član Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Ivica Vrbić primio je iz ruku svoga provincijala misijski križ te po odluci Generala kapucinskog reda fra Maura Jöhria 14. siječnja odlazi pastoralno djelovati u Boliviju, misiju koju su nedavno otvorila franjevci kapucini iz Perua.

Uz provincijala fra Juru dionicima misnog slavlja bila su desetorica svećenika te vlč. Toni Štefan i vlč. Ivica Štironja, voditelji Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Na misi su sudjelovali i brojni župljani i prijatelji zagrebačkih kapucina te samoga novog misionara fra Ivice koji su se svojom blizinom i molitvom došli od njega oprostiti, odn. podržati ga u njegovom novom poslanju. 

Novi misionar fra Ivica, rođen je u Zavidovićima (BiH) 1982. godine. U novicijat Kapucinskog reda stupio je 10. rujna 2001. Doživotne zavjete položio je u Zagrebu 7. listopada 2006. Za svećenika je zaređen u Zagrebu 20. lipnja 2009. Do odlaska u misije djelovao u Zagrebu kao upravitelj župe i vikar kapucinskog samostana sv. Leopolda.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi