Vijesti - Još uvijek nepoznata sudbina u Siriji otetog isusovca

 

Još uvijek nepoznata sudbina u Siriji otetog isusovca

Još uvijek nepoznata sudbina u Siriji otetog isusovca Autor: ika
Objavljeno: 29. 07. 2020 - 14:47

Talijanski isusovac o. Paolo Dall'Oglio otet je 29. srpnja 2013. dok je s tzv. Islamskom državom u sjedištu te terorističke skupine u Rakki pregovarao o oslobađanju talaca, prenosi Vatican News.

Apostolski nuncij u Damasku kardinal Mario Zenari za agenciju Asianews izjavio je da se iz dosadašnjega tijeka istrage ne može sa sigurnošću zaključiti niti je li o. Paolo još uvijek na životu. Dodao je da je prema statistikama Ujedinjenih naroda u Siriji „nestalo” 100.000 ljudi. Nuncij od odgovornih traži bar neke znakove „dobre volje” da se dođe do pouzdanih informacija o sudbini rimskoga isusovca. Trenutačno se najizglednijom smatra tvrdnja bivšeg člana IS-a da je o. Paolo mučen i ubijen samo nekoliko dana nakon otmice, no za to ne postoje nikakvi dokazi.

Dall’Oglio je osamdesetih godina prošlog stoljeća počeo djelovati u Siriji, posebno se zauzimavši na ekumenskom području i u kršćansko-muslimanskom dijalogu. Zbog kritičkoga odnosa prema sirijskom režimu i navodnoj podršci pobunjenicima godine 2012. protjeran je iz zemlje. Papa Franjo i Družba Isusova više su puta izrazili zabrinutost nad sudbinom o. Paola Dall’Oglija i zahtijevali njegovo oslobađanje.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXV. svjetski dan posvećenog života
U utorak, 2. veljače 2021. godine, u 18.00 sati, u Crkvi bl. Augustina Kažotića – Peščenica, euharistijsko slavlje predvodit će mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Izdavaštvo

Vijesti 3 (2020)
Vijesti 3 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi