Vijesti - Izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda

 

Izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda

Izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda Autor: ika
Objavljeno: 24. 02. 2018 - 09:02

Redoviti izborni kapitul mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda "Sv. Klara" u Podbablju održan je u subotu 24. veljače u crkvi sv. Ante u Drumu, a tom prigodom Područno vijeće obavilo je bratski i pastoralni pohod u ovom mjesnom bratstvu.

Zbog opsežnih radova na obnovi župne kuće i dvorane u Podbablju ovogodišnji izborni kapitul održan je u središnjoj podbapskoj crkvi sv. Ante u Drumu, a sukladno Obredniku započeo je molitvom koju je izrekao predsjedatelj izbora fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu uz nazočnost područne ministre Mile Šuto. Nakon toga riječi pozdrava izrekli su domaćini, mjesni ministar OFS-a Podbablje Zdenko Perkušić, a potom i župnik Podbablja te duhovni asistent OFS-a Podbablje fra Nedjeljko Čarapić.

Nakon pozdravnih riječi počeo je predizborni dio Kapitula na kojem je područna ministra Mila Šuto pozdravila sve nazočne i kroz svoje izlaganje istaknula zapažanja koja je zatekla u ovom mjesnom bratstvu, a potom je sve nazočne upoznala sa djelatnostima Područnog vijeća OFS-a Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Nakon područne ministre riječ nazočnima se obratio fra Stipe Nimac, koji je pobliže pojasnio značaj poziva svakog trećoredca govoreći i o najnovijim promjenama u pravilnicima OFS-a.

Izvješće o životu i radu u protekle tri godine podnio je mjesni ministar Zdenko Perkušić koji je objasnio i financijsko poslovanje bratstva u prethodnom trogodištu.

U izbornom dijelu kapitula za mjesnog ministra ponovno je izabran Zdenko Perkušić, a za doministra Milan Šušnjar. Tajnica je Ljuba Vujević, blagajnica Darinka Tolić, povjerenica za formaciju Marija Perkušić dok je povjerenica za Framu Snježana Perkušić. Za povjerenika za informacije imenovan je Josip Šerić koji je član područnog povjerenstva za informacije Splitsko-dubrovačkog područja, a za delegata za područne kapitule izabran je Nedjeljko Zovko.

Kapitul je završen zajedničkom zahvalom, a potom i prigodnim bratskim druženjem u staroj župnoj kući.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi