Vijesti - Izabrano vrhovno vijeće Salezijanske družbe, sabor ranije okončan

 

Izabrano vrhovno vijeće Salezijanske družbe, sabor ranije okončan

Izabrano vrhovno vijeće Salezijanske družbe, sabor ranije okončan Autor: HRK
Objavljeno: 15. 03. 2020 - 16:29

Nakon što je 28. opći sabor Salezijanske družbe u srijedu, 11. ožujka, na drugi šestogodišnji mandat za vrhovnog poglavara izabrao don Angela Fernándeza Artimea, tijekom četvrtka, 12. ožujka, i petka, 13. ožujka, izabrani su članovi vrhovnog vijeća koji će služiti u razdoblju od 2020. do 2026. godine.

U četvrtak su birani novi vikar vrhovnog poglavara i savjetnici za družbina područja života i rada. Novi vikar vrhovnog poglavara je don Stefano Martoglio koji je proteklih šest godina također bio član vrhovnog vijeća, ali kao savjetnik za mediteransku regiju. Don Ivo Coelho ponovno je izabran kao savjetnik za formaciju. Novi savjetnik za pastoral mladih je don Miguel Angel Garcia Morcuende koji je bio član tog savjetništva od 2010. do 2017. Don Gildasio Mendes dos Santos novi je povjerenik za društveno komuniciranje. Za savjetnika za salezijanske misije izabran je don Alfred Maravilla. Na mjestu glavnog ekonoma i dalje ostaje brat Jean Paul Müller. Sabor je u petak izabrao savjetnike za svih sedam svjetskih regija. Novi savjetnik regije Srednja i sjeverna Europa kojoj pripada i Hrvatska salezijanska provincija je don Roman Jachimowicz iz Poljske. Iako je sabor trebao trajati do 4. travnja zbog trenutnog stanja u Italiji i regulacija koje se provode u toj zemlji sabor će danas euharistijskim slavljem završiti svoj rad s obzirom da se održava u Torinu. Vrhovni poglavar don Angel Fernández Artime zajedno će s novoizabranim vrhovnim vijećem pronaći načine kako bi se osiguralo da se tematski radni dio sabora dovrši naknadno.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi