Vijesti - Izabrana nova uprava splitske provincije Školskih sestara franjevki

 

Izabrana nova uprava splitske provincije Školskih sestara franjevki

Izabrana nova uprava splitske provincije Školskih sestara franjevki Autor: split.ssfcr.org
Objavljeno: 19. 02. 2016 - 09:12

S. Andrea Nazlić izabrana za provincijsku predstojnicu

Redoviti provincijski kapitul Školskih sestara franjevki Krista Kralja Provincije Presvetog Srca Isusova sa sjedištem u Splitu održan je u provincijalnom središtu na Lovretu od 15. do 19. veljače. Kapitulom pod geslom "Ja sam s vama!" (Mt 28,20) predsjedala je vrhovna predstojnica s. Klara Šimunović. Posljednjega dana Kapitula, u petak 19. veljače, izabrana je nova Provincijska uprava. Za provincijsku predstojnicu izabrana je s. Andrea Nazlić.

Provincijalna zamjenica i prva savjetnica je s. Tamara Bota. Za drugu savjetnicu izabrana je s. Željka Čeko, za treću s. Sanja Stojić, a za četvrtu s. Senka Jenjić, izviješteno je putem mrežnih stranica Provincije.

Slavlje Kapitula završeno je predstavljanjem nove Provincijalne uprave zajednici u samostanskoj kapeli, obredom predavanja provincijskog znakovlja dosadašnje provincijalne predstojnice s. Leonke Bošnjak Čovo novoizabranoj provincijalnoj predstojnici s. Andreji Nazlić i prisegom u zajedništvu s članicama novoga Provincijalnog vijeća

Na kapitulu je sudjelovala trideset i jedna sestra, koje su zastupale cijelu Provinciju, tj. sestre iz Hrvatske, Njemačke, Italije i DR Konga.

I neka uzvisuju Gospodina u djelima svojim,
jer ih je zato poslao u sav svijet da riječju i djelom budu Njegovi svjedoci
i da obznane svima da nema svemogućega osim Njega.

(Pravilo 29)

Čestitka biskupa Uzinića novoj upravi Školskih sestara franjevki splitske provincije

U povodu izbora s. Andreje Nazlić za novu provincijalnu predstojnicu Školskih sestara franjevki Krista Kralja provincije Srca Isusova u Splitu, dubrovački biskup Mate Uzinić, u svoje ime i uime Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, uputio je čestitku. 

"Svojim čestitkama pridružujem molitvu Kristu Kralju da biste svoju odgovornu i časnu službu mogli vjerno vršiti na korist sestara koje su Vam povjerene i svih onih kojima Bog šalje Vašu zajednicu da im svojim djelovanjem posvjedočite ono što je Gospodin Isus želio poručiti Vama i Vašim sestrama kad vam je na ovom vašem redovitom Kapitulu poručio: 'Ja sam s vama' (Mt 28, 20)", ističe biskup Uzinić. 
Biskup čestita i cijeloj novoizabranoj provincijalnoj upravi, provincijalnoj zamjenici i prvoj savjetnici s. Tamari Boti te ostalim savjetnicama: s. Željki Čeko, s. Sanji Stojić i s. Senki Jenjić, te izražava zahvalnost dosadašnjoj provincijalnoj upravi na čelu s provincijalnom predstojnicom s. Leonkom Bošnjak Čovo. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi