Vijesti - Izabrana nova uprava sestara klarisa u Požegi

 

Izabrana nova uprava sestara klarisa u Požegi

Izabrana nova uprava sestara klarisa u Požegi Autor: ika
Objavljeno: 04. 07. 2015 - 07:44

U petak 3. srpnja pod predsjedanjem požeškog biskupa Antuna Škvorčevića održan je drugi dio izbornog kapitula u Samostanu siromašnih sestara sv. Klare u Požegi. Kapitul je započeo molitvom u samostanskoj kapeli. Biskup je potom u izbornoj dvorani protumačio sestrama da je nakon prvog kruga tzv. molbenog izbora, održanog 22. svibnja uputio Kongregaciji za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života molbu da potvrdi izbor s. M. Pije za samostansku poglavaricu.

Predstavio je dokument koji je primio od Kongregacije sa zatraženom potvrdom, predao ga s. M. Piji i proglasio njezin izbor zakonitim. 

Pristupilo se zatim izboru zamjenice opatice i jedne diskrete. U prvom krugu za zamjenicu opatice izabrana je s. Damjana a za diskretu s Klara. Biskup je čestitao izabranom vodstvu i kazao kako je odgovornost uprave u tome da iskreno pred Bogom i sestrama provodi ono što je svrha samostana i sestara koje borave u njemu u skladu s Konstitucijama. Potrebno je izgrađivati sebe i zajednicu u smislu kako ga je zacrtala sv. Klara, kazao je biskup. Zahvalio je sestrama za molitvu i žrtvu koju prinose za svećenike Požeške biskupije, pa tako i za sedmoricu novih svećenika koji su ih prije dva dana posjetili. 

U kapeli samostana sestre su otpjevale hvalospjev „Tebe Boga hvalimo". Biskup je uputio molitvu i potom izabranoj opatici službeno povjerio ovlasti koje joj pripadaju a sve sestre joj iskazale odanost i poslušnost. Izborni kapitul završio je blagoslovom koji je biskup udijelio izabranoj upravi i svim drugim članicama zajednice, poželjevši da svaka od njih dadne svoj doprinos kako bi bile Božji orkestar koji svira njegovu simfoniju.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi