Vijesti - Isusovci na splitskom Manušu proslavili svetkovinu Srca Isusova

 

Isusovci na splitskom Manušu proslavili svetkovinu Srca Isusova

Isusovci na splitskom Manušu proslavili svetkovinu Srca Isusova Autor: ika
Objavljeno: 12. 06. 2015 - 14:16

Isusovci na splitskom Manušu proslavili su u petak 12. lipnja svetkovinu Presvetog Srca Isusova. Središnje misno slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

"Svetkovinom Presvetog Srca Isusova slavimo otajstvo utjelovljene ljubavi Božje koja je radi nas i našega spasenja postala čovjekom i tako postala dio nas", rekao je nadbiskup Barišić. U propovijedi naglasak je stavio na Božju ljubav "koja nam je progovorila najvećom gestom, svjedočeći darovanost samoga sebe kroz Isusa Krista". "Iz te ljubavi koja je na taj način govorila potekla je krv i voda, simbol te ljubavi koja se razlijeva kroz sakramente, posebno sakramente krštenja i euharistije", rekao je nadbiskup. Istaknuo je da pred tom neizmjernom i neshvatljivom ljubavlju, kako sv. Pavao kaže, " treba sagibati koljena". U današnjoj kulturi prigibanje koljena shvaća se kao potlačenost, ropstvo, zarobljenost i poniženost, no mi kada ulazimo u crkvu klanjamo se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koji je znak te ljubavi, poštovanja, pojasnio je nadbiskup. "Pred ovom ljubavi nema dubljeg stava nego li kleknuti. To je naš odgovor na Božji govor ljubavi kojim želimo spoznati nadspoznatljivu ljubav", rekao je nadbiskup. Dodao je kako je vrijeme u kojem živimo puno informacija, spoznaja, tehničkih znanja i kako se danas ne spoznajemo među sobom nego smo i stranci. No, pojasnio je kako se ne spoznaje argumentima, nego jedino ljubavlju i zato je potrebna otvorenost ljubavi Božjoj "kojoj se otvaramo preko malih koraka, stopa, djela". Spoznaja ljubavi Božje nije u našoj domeni jer je suprotna našoj logici, daleka nam je i da bi je spoznali potrebno je biti ukorijenjen u Božju ljubav koja nam je dar i koja nam je razlivena u srcima po Duhu Svetome, pojasnio je nadbiskup.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi