Vijesti - Iskaz sućuti predsjednika Hrvatske redovničke konferencije u povodu smrti fra Bonaventure Dude

 

Iskaz sućuti predsjednika Hrvatske redovničke konferencije u povodu smrti fra Bonaventure Dude

Iskaz sućuti predsjednika Hrvatske redovničke konferencije u povodu smrti fra Bonaventure Dude Objavljeno: 05. 08. 2017 - 16:24

Fra Bonaventura Duda (Rijeka, 14. siječnja 1924. − Varaždin, 3. kolovoza 2017.)

Dragi brate Ilija!

U ime Hrvatske redovničke konferencije, u ime sve braće Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda B. Mandića i svoje osobno, Tebi brate Ilija i svoj braći Provincije sv. Ćirila i Metoda, izražavam iskrenu bratsku, prijateljsku i kršćansku sućut povodom smrti ljubljenog brata našega, oca i učitelja Bonaventure Dude, uglednog i zaslužnog člana vaše Provincije i Crkve u Hrvatskom narodu.

Sve nas je iznenadio i ražalostio njegov odlazak iako ga je Gospodin obdario visokim i rijetko plodnim godinama. Kad sam na putu, u automobilu, čuo vijest o smrti brata Bonaventure, rekao sam: Bože, hvala Ti! I odmah mi je kroz glavu proletjela misao: Otišao je posljednji velikan. Otišao je da bude sa svojim prijateljima Tomislavom Šagi-Bunićem, Josipom Turčinovićem i Vjekoslavom Bajsićem. Otišao je da tamo, u onostranosti, dovrši ono velebno djelo koje je s njima ovdje na zemlji započeo.

Zajedno s pokojnim Šagi-Bunićem, i ostalima, p. Duda je, tako smo ga najradije zvali,  bio veliki Božji dar svima nama. Sada, kad se, voljom Božjom, preselio k Ocu nebeskom, bit će nam još od veće pomoći.

Svojim neizmjernim doprinosom, Bonaventura je zadužio ne samo Hrvatsko redovništvo, nego i cijelu Crkvu u našem narodu pa i šire. Milosrdnom Bogu Ocu upravljamo zahvalnu molitvu za brata našega Bonaventuru i molimo ga da Hrvatskom redovništvu i Crkvi pošalje barem jedno novo zvanje  koje će se, poput njega, do kraja žrtvovati da drugi uspiju.

Preporučujemo  Božjemu milosrđu brata Bonaventuru moleći da se i na njemu ispune riječi proroka Danijela: "Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti kao zvijezde navijeke, u svu vječnost" (Dn 12,3).

Requiescant in pace!          

Fra Jure Šarčević, OFMCap.
Predsjednik HRK

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi