Vijesti - Hrvatski kapucini obnovili svoju mrežnu stranicu

 

Hrvatski kapucini obnovili svoju mrežnu stranicu

Hrvatski kapucini obnovili svoju mrežnu stranicu Autor: kapucini.hr
Objavljeno: 10. 05. 2018 - 09:56

Uoči blagdana sv. Leopolda i početka proslave 400. godišnjice dolaska franjevaca kapucina u Zagreb

Uoči blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i početka proslave 400. godišnjice dolaska franjevaca kapucina u Zagreb, Hrvatska kapucinska provincija sv. Leopolda Bogdana Mandića obnovila je svoju mrežnu stranicu na adresi www.kapucini.hr.


Nakon dugo vremena uspjeli smo ”oživjeti” stranicu koja se tiče nas franjevaca kapucina u Hrvatskoj. Svjesni smo važnosti i blagodati koje nam daje Internet kao i sva druga moderna sredstva priopćivanja. Današnji život i djelovanja gotovo su pa nemogući bez povezanosti s internetom. Većinu svojih poslova obavljamo upravo preko njega. Pronalazak informacija najlakši je ”surfanjem po internetu”. Ukratko, internet je prozor u svijet i izvor brojnih informacija!

Crkva nas danas poziva da kao kršćani ne bježimo od sredstava društvenog priopćivanja, nego da se njima ispravno služimo te da ih koristimo i kao vrsno sredstvo naviještanja Radosne vijesti i evangelizacije svijeta i mladih.

I mi s ovom našom novom i skromnom stranicom želimo Vam predstaviti sebe: tko smo, gdje smo, što radimo… i tome slično. Na poseban način želimo o sebi dati adekvatnu informaciju mladima koji u svome srcu osjećaju želju da Gospodina slijede u duhovnom pozivu. Možda je ostvarenje njihova svećeničkog i/ili redovničkog poziva moguće i u našem Redu franjevaca kapucina!?

Ovu obnovljenu stranicu naše Provincije puštamo u ”javnost” pred nadolazeći blagdan sv. Leopolda B. Mandića, inače nebeskog zaštitnika nas kapucina u Hrvatskoj. Želimo ga proslaviti i ovom našom novom stranicom! Na njegov blagdan, 12. svibnja, službeno započinjemo i s jubilarnom proslavom 400 godina od dolaska franjevaca kapucina u Zagreb (1615). O svim ovim stvarima, kao i mnogim drugim događajima na razini čitave Hrvatske kapucinske Provincije, pravovremene vijesti i informacije moći ćete naći i pratiti na ovoj novoj stranci koju ćemo nastojati redovito ažurirati.

Za novi izgled stranice zahvaljujemo se gosp. Hrvoju i njegovoj medijskoj kući Felbar!

Fra Juro Šimić, urednik

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi