Vijesti - Hrvatski iseljenici u Njemačkoj prikupljaju pomoć za stradale u potresu

 

Hrvatski iseljenici u Njemačkoj prikupljaju pomoć za stradale u potresu

Hrvatski iseljenici u Njemačkoj prikupljaju pomoć za stradale u potresu Autor: ika
Objavljeno: 29. 12. 2020 - 14:54

Voditelj hrvatske katoličke misije u Berlinu u Njemačkoj fra Zvonko Tolić OFM pokrenuo je u utorak, 29. prosinca samo nekoliko sati nakon potresa u Petrinji akciju preko PayPala za novčanu pomoć stradalima u potresu u Petrinji i okolici. U hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu od ranih jutarnjih sati u kapeli bl. Alojzija Stepinca prikuplja se pomoć pogođenima u potresu.

Na svom osobnom Facebook profilu fra Zvonko Tolić je objavio sljedeći tekst na hrvatskom i njemačkom jeziku: “Uza sve nevolje, ova nesretna 2020.-ta posljednjim trzajima se okomila na Petrinju, Sisak… Nikad kraju patnjama našeg naroda… Ne dajmo se! Budimo braća i sestre u nevolji i pomozimo unesrećenima. Naknadno ćemo vidjeti gdje je pomoć najpotrebnija i to s Vama podijeliti! Pomozimo zaustaviti suze, porušene kuće izgraditi, unesrećenima pomoći. Ne budimo jaki na riječima, nego na djelu! Zato svaki euro, svaka sitnica, proslijeđeni link, status na mom profilu… Sve vraća osmijeh i toplinu. Mi to možemo i hoćemo!”

Jedan od načina pomoći uplatom sredstava preko PayPala:
https://paypal.me/pools/c/8vAO9BHo2b

Ako netko nema PayPal, sredstva može uplatiti na račun Katoličke misije u Berlinu: Kroatische Katholische Mission Berlin, IBAN: DE09370601936004615016, BIC: GENODED1PAX, Verwendungszweck: Spende Erdbeben Petrinja und Sisak ili novac osobno predati svećenicima u Berlinu.

Do sada je u akciji prikupljeno više od 170.000 eura.

Od ranih jutarnjih sati, 30. prosinca kapela bl. Alojzija Stepinca u hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu pretvorena je u sabirno skupljanje pomoći pogođenima u potresu – u Sisku i Petrinji. Vjernici ove velike župe na poziv župnika fra Petra Klapeža ne prestaju donositi potrebne namirnice, higijenske artikle i tople deke za postradale. Mnogi od njih i sami su prošli kalvariju Domovinskog rata, pa znaju što je tim ljudima u nesreći potrebno.

Inače, na svim misama u nedjelju, 3. siječnja 2021. milodari će biti namijenjeni za pogođene u potresu.  Na portalu župe također su objavljeni žiro računi na koje vjernici mogu poslati svoje priloge. Zadivljuje angažiranost mladih koji sve pristigle artikle sortiraju, pakiraju i tijekom dana sve će to biti odvezeno u Sisak i Petrinju.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi