Vijesti - Hrvatska redovnička konferencija pomaže stradalima u potresu

 

Hrvatska redovnička konferencija pomaže stradalima u potresu

Hrvatska redovnička konferencija pomaže stradalima u potresu Autor: HRK
Objavljeno: 17. 01. 2021 - 23:10

Redovnice u Caritasu sisačke biskupije

Neposredno nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. godine, Hrvatska redovnička konferencija uplatila je donaciju na račun Caritasa sisačke biskupije, a poglavarice i poglavari svih redovničkih zajednica u Hrvatskoj uputili su poziv svim svojim članicama i članovima da se molitvom, žrtvom, radom i materijalnim sredstvima uključe u pomoć stradalima u potresu.

Ubrzo su braća redovnici osnovali tim za duhovno-psihološku pomoć koji posjećuje stanovnike na ugroženom području i kroz sakrament svete ispovijedi, molitvu i razgovore pomažu uznemirenim ljudima. Župe koje vode redovnici uključile su se u prikupljanje novčanih sredstava i karitativne pomoći preko (nad)biskupijskih Caritasa. To su činile i ženske redovničke zajednice. I jedni i drugi animiraju osobe s kojima rade u pastoralu na volontiranje, a i same redovnice i redovnici neprestano se izmjenjuju u posjećivanju stradalih, u radu u Caritasu, u dostavi donacija...

Tako su primjerice 16. siječnja 2021. godine sestre vozile kolače koje su pripravile zajedno s gospođama iz raznih krajeva Slavonije, a 17. siječnja 63 redovnice iz raznih redovničkih zajednica pomagalo je u prostorima Caritasa sisačke biskupije pri razvrstavanju odjevnih predmeta. Kroz neko vrijeme pridružili su im se i kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup koadjutor i vojni apostolski upravitelj u Bosni i Hercegovini te mons. Vlado Košić, biskup sisački. Inače, sav rad Caritasa sisačke biskupije, od zaprimanja donacija do njihove distribucije, koordinira neumorna s. Smilja Čirko, FDC voditeljica Caritasa.

Članice klauzurnih zajednica u svakodnevnoj su molitvi sa svim stradalima u potresu, zagovarajući hrvatski narod pred Licem Svevišnjega da se potresi više ne opetuju.

 
 

Galerija slika:

Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi