Vijesti - HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije

 

HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije

HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije Autor: ika
Objavljeno: 26. 08. 2016 - 21:51

4. rujna, na dan proglašenja Majke Terezije svetom

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 4. rujna, na dan proglašenja Majke Terezije svetom, emitira poseban program. U okviru posebnoga tematskoga bloka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) 4. rujna nakon Dnevnika u 20 sati na rasporedu je dokumentarni film Ljiljane Bunjevac Filipović Prateći majku Tereziju.

"Ekipa Hrvatske radiotelevizije jedna je od rijetkih novinarskih ekipa koja je uspjela ući u kuće sestara misionarki ljubavi u Kolkati i snimiti ostavštinu Majke Terezije. Malo je poznato da je Majka Terezija otišla u misionarke u Indiju upravo na inicijativu hrvatskih isusovaca. Njezin veliki prijatelj i ispovjednik njezinih sestara bio je otac Ante Gabrić, o kojemu smo za boravka u Indiji također snimili dokumentarni film", istaknula je scenaristica i redateljica Ljiljana Bunjevac Filipović.

Nakon dokumentarca u 21 sat na rasporedu je i posebna emisija Velika djela male žene u kojoj će gostovati i o Majci Tereziji govoriti mnogi koji su je upoznali preko njezinih sestara koje djeluju u Zagrebu. "Majka Terezija ljubila je i hrvatski narod. Pokazala je to više puta pohodima našoj domovini. Bit će zanimljivo čuti goste u studiju koji će govoriti o tome koliko njezina samozatajna zajednica uspijeva odgovoriti na današnje izazove, među kojima je i izbjeglička kriza, te koliko može nadahnuti vjernike i sve ljude dobre volje", ističe u najavi urednik i voditelj emisije Neno Kužina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi