Vijesti - HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije

 

HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije

HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije Autor: ika
Objavljeno: 26. 08. 2016 - 21:51

4. rujna, na dan proglašenja Majke Terezije svetom

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 4. rujna, na dan proglašenja Majke Terezije svetom, emitira poseban program. U okviru posebnoga tematskoga bloka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) 4. rujna nakon Dnevnika u 20 sati na rasporedu je dokumentarni film Ljiljane Bunjevac Filipović Prateći majku Tereziju.

"Ekipa Hrvatske radiotelevizije jedna je od rijetkih novinarskih ekipa koja je uspjela ući u kuće sestara misionarki ljubavi u Kolkati i snimiti ostavštinu Majke Terezije. Malo je poznato da je Majka Terezija otišla u misionarke u Indiju upravo na inicijativu hrvatskih isusovaca. Njezin veliki prijatelj i ispovjednik njezinih sestara bio je otac Ante Gabrić, o kojemu smo za boravka u Indiji također snimili dokumentarni film", istaknula je scenaristica i redateljica Ljiljana Bunjevac Filipović.

Nakon dokumentarca u 21 sat na rasporedu je i posebna emisija Velika djela male žene u kojoj će gostovati i o Majci Tereziji govoriti mnogi koji su je upoznali preko njezinih sestara koje djeluju u Zagrebu. "Majka Terezija ljubila je i hrvatski narod. Pokazala je to više puta pohodima našoj domovini. Bit će zanimljivo čuti goste u studiju koji će govoriti o tome koliko njezina samozatajna zajednica uspijeva odgovoriti na današnje izazove, među kojima je i izbjeglička kriza, te koliko može nadahnuti vjernike i sve ljude dobre volje", ističe u najavi urednik i voditelj emisije Neno Kužina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi