Vijesti - Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat

 

Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat

Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat Objavljeno: 08. 06. 2013 - 22:57

Ove godine je povjerenstvo za medicinske sestre redovnice pri HKVRPP u suradnji s Jelicom Jukić, Marijinom sestrom koja radi u općoj kirurškoj intenzivnoj KBC "Rebro" prvi puta organiziralo hodočašće medicinskih sestara Gospi Trsatskoj 8. lipnja 2013. Voditelj hodočašća je bio fra Franjo Vuk, franjevački bogoslov četvrte godine teologije s Kaptola.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 50 medicinski sestara sa svih klinika. Jedna cijela smjena iz noćne je krenula na hodočašće. Na putu je fra Franjo imao nagovor i svojevrsnu pripravu za ispovijed, te su se mnoge sestre ispovjedile po dolasku u svetište. Po dolasku sestre su se priključile misnom slavlju s ostalim hodočasnicima. Nakon sv. mise uz vodstvo hodočasnice su razgledale svetište i njegovu riznicu. Sestre su potom posjetile i razgledale Opatiju.


Moram priznati da me ovo hodočašće jako dirnulo i da je na mene ostavilo poseban dojam. Još više sam uvidjela koliko su naše medicinske sestre potrebne jedne duhovnosti, potreban im je izvor gdje će i one naći snagu, okrjepu za tako teški rad gdje se svakodnevno susreću samo sa ljudskom patnjom. K nama u bolnice nitko ne dolazi što mu je dobro. Svatko tko nam pokuca na vrata dolazi iz jedne velike nevolje i potrebe. Nastojat ćemo i dalje raditi i okupljati naše medicinske sestre kako bi još kvalitetnije bile prema bolesnicima i onima koje svakodnevno susreću. Vjerujem da će ovo sjeme koje je posijano uroditi obilnim plodom u njihovim srcima. Svaka od njih je izrazila veliku radost i zadovoljstvo koje su doživjele na ovom hodočašću. Vjerujem da će to najviše doživjeti i osjetiti pacijenti s kojima se one svakodnevno susreću. I na kraju su nam rekle da žele sve to ponoviti već u devetom mjesecu i da ih ne zaboravimo kad budemo ponovno organizirale.

s. Danica Grgić, Marijina sestra, voditeljica povjerenstva za medicinske sestre redovnice

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi