Vijesti - Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat

 

Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat

Hodočašće medicinski sestara KBC “Rebro” na Trsat Objavljeno: 08. 06. 2013 - 22:57

Ove godine je povjerenstvo za medicinske sestre redovnice pri HKVRPP u suradnji s Jelicom Jukić, Marijinom sestrom koja radi u općoj kirurškoj intenzivnoj KBC "Rebro" prvi puta organiziralo hodočašće medicinskih sestara Gospi Trsatskoj 8. lipnja 2013. Voditelj hodočašća je bio fra Franjo Vuk, franjevački bogoslov četvrte godine teologije s Kaptola.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 50 medicinski sestara sa svih klinika. Jedna cijela smjena iz noćne je krenula na hodočašće. Na putu je fra Franjo imao nagovor i svojevrsnu pripravu za ispovijed, te su se mnoge sestre ispovjedile po dolasku u svetište. Po dolasku sestre su se priključile misnom slavlju s ostalim hodočasnicima. Nakon sv. mise uz vodstvo hodočasnice su razgledale svetište i njegovu riznicu. Sestre su potom posjetile i razgledale Opatiju.


Moram priznati da me ovo hodočašće jako dirnulo i da je na mene ostavilo poseban dojam. Još više sam uvidjela koliko su naše medicinske sestre potrebne jedne duhovnosti, potreban im je izvor gdje će i one naći snagu, okrjepu za tako teški rad gdje se svakodnevno susreću samo sa ljudskom patnjom. K nama u bolnice nitko ne dolazi što mu je dobro. Svatko tko nam pokuca na vrata dolazi iz jedne velike nevolje i potrebe. Nastojat ćemo i dalje raditi i okupljati naše medicinske sestre kako bi još kvalitetnije bile prema bolesnicima i onima koje svakodnevno susreću. Vjerujem da će ovo sjeme koje je posijano uroditi obilnim plodom u njihovim srcima. Svaka od njih je izrazila veliku radost i zadovoljstvo koje su doživjele na ovom hodočašću. Vjerujem da će to najviše doživjeti i osjetiti pacijenti s kojima se one svakodnevno susreću. I na kraju su nam rekle da žele sve to ponoviti već u devetom mjesecu i da ih ne zaboravimo kad budemo ponovno organizirale.

s. Danica Grgić, Marijina sestra, voditeljica povjerenstva za medicinske sestre redovnice

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Predbilježbe za četvrti nastavni ciklus studija „Teologije posvećenog života“

Od 1. listopada 2019. započinje četvrti dvogodišnji ciklus nastave TPŽ-a u Zagrebu. U tijeku su predbilježbe.

XXXV. Redovnički dani 2019.

Tema Dana: „Radujte se i kličite“

Seminar za medicinske sestre redovnice
  • Od 11. do 13. listopada 2019. u Kući Betanija na Velom Lošinju

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja

Linkovi