Vijesti - Hodočašće Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca u Svetu zemlju

 

Hodočašće Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca u Svetu zemlju

Hodočašće Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca u Svetu zemlju Autor: ika
Objavljeno: 21. 10. 2019 - 12:53

U povodu pripreme za proslavu 50. obljetnice proglašenja svetim Nikole Tavelića Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca organizirala je od 14. do 21. listopada veliko hodočašće u Svetu zemlju.

Uz provincijalnog ministra fra Josipa Blaževića, vikara Provincije fra Tomislava Glavnika, koji je ujedno bio i jedan od vodiča po Svetoj zemlji, gvardijana samostana sv. Frane na Cresu fra Vitomira Glavaša, nacionalnoga duhovnog asistenta Vojske Bezgrešne fra Zdravka Tube, i fra Vladimira Vidovića, glavnog urednika Veritasa – Glasnika sv. Antuna, u Svetu zemlju uputilo se još 170 hodočasnika iz svih dijelova Hrvatske.

Posebnost hodočašća bila je što su hodočasnici osim svetih mjesta koji su značajni za kršćanstvo pohodili i posebno počastili mjesta važna za život sv. Nikole Tavelića, rođenog Šibenčanina i prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca.

Hrvatski hodočasnici imali su i dva značajna susreta, franjevce je primio je kustos Svete zemlje fra Francesco Patton. Naime, u sjedištu kustodije nalazi se kapelica posvećena upravo sv. Nikoli. U prijateljskom posjetu i susretu franjevci su upoznali kustosta s nakanom hodočašća te su razgovarali i o središnjoj domovinskoj proslavi koja će biti 21. lipnja 2021. godine u Šibeniku, kao i o drugim važnim temama hrvatske prisutnosti kako u Jeruzalemu tako i na drugim mjestima Kustodije.

Drugi značajan susret bio je posljednjeg dana hodočašća, kada je hrvatske hodočasnike u posebnu audijenciju primio apostolski nuncij u Izraelu mons. Leopoldo Girelli, i zahvalio im na dolasku te pokazao kapelicu u sjedištu nuncijature koja je također posvećena sv. Nikoli Taveliću, a čiji je oltar posvetio bl. Alojzije Stepinac u tijeku velikoga hrvatskog hodočašća u Svetu zemlju godine 1937.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi