Vijesti - Godišnji susret sestara Družbe Kraljice svijeta

 

Godišnji susret sestara Družbe Kraljice svijeta

Godišnji susret sestara Družbe Kraljice svijeta Autor: Družba Kraljice svijeta
Objavljeno: 23. 06. 2018 - 08:10

Da se u nama i po nama proslavi Bog

U petak, 22. lipnja 2018., u glavnoj kući Družbe Kraljice svijeta u zagrebačkoj Dubravi sestre Kraljice svijeta su započele svoj godišnji susret. Iz svake kućne zajednice sestre su kratko ostavile svoja radna mjesta kako bi u zajedništvu razmišljale o svojim Konstitucijama, Direktoriju i duhovnim uputama Svetoga Oca.

Susret se sastojao od radnog i slavljeničkog dijela. S. Anka Prović, s. Ljuba Vukoja, s. Dragojka Ćurić, s. Matija Popović slavile su 50., a s. Antonija (Mande) Crnoja 40. godina dolaska u Družbu.

Prvi dan susreta sestre su počele sv. misom koju je predslavio fra Branko Lipša kapucin i župnik u župi sv. Miahela - Dubrava. Rad su nastavile razmišljajući, razgovarajući i donoseći odluke za budući život i rad. Glavna tema rada su bile pobudnice za redovništvo i poticaji pape Franje: Istražujte, Radujte se! i Navještajte. To bogatstvo duhovnosti, smjernica i poticaja povezale su sestre sa Konstitucijama i Direktorijem.

Dan je završen rekreacijom i igrokazom „Siromaštvo i Poslušnost“ kojeg su izvele sestre.

Slijedeći dan započeo je adoracijom pred Presvetim i svečanom misom koju je predslavio pater Marijan Steiner, DI. U prigodnoj Homiliji Pater je rakao:“Vi ste učenice Kristove i ništa ne smijete staviti ispred Njega. Kristov put je uzvišen ali zahtjevan. Vi, koje ste pošle za Njim, shvatile ste da se isplati sve žrtvovati. Da možete živjeti kako treba svoj poziv treba vam vjera kako bi mogle prihvatiti Križ koji je za mnoge ludost, a mi znamo da je za nas spas. Zato sestre, budite hrabre i odvažne. Imajte povjerenja u Ljubav koja vas zove. Blago vama ako se utrošite u davanju. I sam Isus je rekao: 'Tko čuva svoj život izgubit će ga, a tko izgubi svoj život poradi mene i Evanđelja sačuvat će ga za život vječni.' Temelj Isusova bića  je bio – biti za druge, što mora biti i naš život... U svom životu se uvijek trebate pitati: 'Što ja mogu učiniti da neke stvari budu bolje?'“  

Pater je završio svoju homiliju riječima: “Svakodnevno trebamo Bogu zahvaljivati, što znači i blagoslivljati, tj. blago govoriti drugima i Bogu. Imamo zašto Bogu zahvaljivati, rođeni smo, pozvani smo na svetost, posvećeni smo...Sve što imamo, Bog nam je dao.“

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Papa s verbitima
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi