Vijesti - Franjevke misionarke iz Asiza počinju molitvu za duhovna zvanja

 

Franjevke misionarke iz Asiza počinju molitvu za duhovna zvanja

Autor: ika
Objavljeno: 17. 08. 2016 - 23:06

Na svetkovinu Velike Gospe Franjevke misionarke iz Asiza u cijeloj družbi započele su „Korizmu za zvanja" koja će trajati do Male Gospe. Sestre se odriču različito po zemljama a sestre Hrvatske provincije odriču se voća. Ujedno svakoga dana mole za duhovna zvanja u svim zemljama gdje djeluju.

Prvoga dana molitve u srijedu, 17. kolovoza uvodna molitva glasi „Gospodine, naša Družba započela je svoj hod u gradu Asiškoga siromaha, u Asizu. Hvala Ti za sve sestre koje su tijekom povijesti svojim životima izgrađivale i prenosile karizmu sve do naših dana. Neka njihov primjer sebedarja bude izazov mladim djevojkama današnjice da se lakše odazovu na Tvoj poziv."

Od četvrtka, 18. kolovoza do 6. rujna molit će se svaki dan za sestre i duhovna zvanja u drugoj zemlji. Nakon Italije, u petak, 19. kolovoza molit će za Hrvatsku. Nakana glasi „Gospodine, danas Te posebno molimo za sestre u našoj hrvatskoj provinciji. Svoju molitvu stavljamo u ruke Bezgrešne Djevice Marije. Tvoja riječ 'Vina nemaju - zvanja nemaju' neka ponovno odjekne u srcu Tvoga Sina, te mlade djevojke čuvši Njegov poziv smognu hrabrosti i pokucaju na vrata našega samostana". Nakon Hrvatske slijedi molitva za sestre u Rumunjskoj, Moldaviji, Rusiji, Zambiji, Keniji, Japanu, Indoneziji, Filipinima, Vijetnamu, SAD-u, Brazilu, Kubi, Malawiju, J. Koreji, Kini, Njemačkoj, San Marinu i Argentini. Posljednjega dana 7. rujna molitvena nakana je za sestre misionarke „Na misijski dan naše Družbe posebno molimo za naše sestre u misijama 'Ad gentes', kao i za one koje sada zbog starosti i bolesti svoju misionarsku službu vrše na drugačiji način. Hvala Ti za dar svake sestre. Prođi i danas našom Zemljom, te pozovi mlade djevojke koje će karizmu SFMA živjeti u današnje vrijeme".

Svi koji žele, mogu se u molitvi pridružiti. Nakane za pojedine zemlje nalaze se na Facebook stranici Hrvatske provincije sestara franjevki iz Asiza https://goo.gl/waucbB

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi