Vijesti - Franjevci Bosne Srebrene održali prvi samostanski kapitul u svom novom samostanu u Zagrebu

 

Franjevci Bosne Srebrene održali prvi samostanski kapitul u svom novom samostanu u Zagrebu

Franjevci Bosne Srebrene održali prvi samostanski kapitul u svom novom samostanu u Zagrebu Objavljeno: 12. 03. 2014 - 13:30

U Franjevačkom samostanu sv. Ilije proroka u Zagrebu, u srijedu 12. ožujka 2014. godine, održan je prvi samostanski kapitul franjevaca Bosne Srebrene, pastoralno angažiranih u Hrvatskoj.

Prije početka kapitula, u 10 sati održana je duhovna obnova na temu „Suvremenost svetog Franje“, koju je vodio član samostanskog bratstva fra Stipo Karajica.

Kapitul je predvodio zagrebački gvardijan fra Božo Lujić, a nazočila su i braća iz župa koje administrativno pripadaju ovom samostanskom području: fra Zdravko Dadić i fra Stipo Karajica iz župe Sesvetska Sopnica, fra Tomislav Jurić iz Gvozda i fra Anto Ivanović iz Vojnića. Iz opravdanih razloga fra Juro Stipić iz župe Gornji Viduševac kod Gline nije mogao sudjelovati u radu kapitula. Na dnevnom redu bilo je preseljenje samostanskog boravišta iz Podsuseda u franjevačku župu u Sesvetsku Sopnicu kod Zagreba. „Istočni dio Zagreba je pogodan za novo sjedište samostana i za intenzivnije djelovanje na pastoralno-kulturnom i karitativnom planu. Uz pastoralno značenje i doprinos, bit ćemo u stanju lakše poticati ljude na vjernost vjeri naših otaca, ali i gajiti ljubav prema rodnom zavičaju odakle su mnogi napustili i doselili na ovo samostansko i župno područje“ - zaključili su franjevci na današnjem svom prvom zasjedanju. U bratskom ozračju samostanski kapitul je završen molitvom i pjesmom zahvale Bogu i dobrim ljudima, i zajedničkim objedom u ukusno uređenim prostorima novog samostana, nebeskog zaštitnika sv. Ilije proroka. (www.bosnasrebrena.ba)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi