Vijesti - FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem

 

FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem

FRAMA osječkog područnog bratstva susrela se s biskupom Ćurićem Autor: ika
Objavljeno: 24. 07. 2021 - 19:52

Franjevačka mladež (FRAMA) osječkog područnog bratstva počela je u subotu 24. srpnja svoj XXVII. hod, pod geslom „Djelima i naukom podržati Kristovu Crkvu“ (2 Čel.), a u sklopu hoda susreli su se i s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem.

Na hodu je bio samo dio Framaša kao predstavnika ovog područnog bratstva, njih oko 60. Početak je bio u Iloku odakle su mladi preko Šarengrada, Lovasa, Ilače, Vukovara, 29. srpnja stigli do Vinkovaca. Vinkovci su bili i zadnja postaja na putu koji su mladi Framaši prešli pješice u pet dana, provevši to vrijeme u molitvi, katehezama, pjesmi i pokori upućeni prema Porcijunkulskom (potpunom) oprostu koji će proslaviti na Glavotoku 2. kolovoza o blagdanu Gospe od Anđela. Na zadnjoj postaji pri samostanu Sv. Antuna u župnoj crkvi Bezgrešnog Srca Marijna franjevaca konventualaca, bio je i susret s đakovačko-osječkim biskupom pomoćnim Ivanom Ćurićem. U župnoj crkvi slavljena je misa koju je predvodio biskup u koncelebraciji franjevaca koji su bili na putu s Framašima, kao i s župnikom fra Matijom Antunom Mandićem i gvardijanom samostana fra Miljenkom Hontićem.

Biskup Ćurić odazvao se pozivu glavnog područnog asistenta FRAMA-e osječkog područnog bratstva fra Matije Marijića da podrži mlade na tom pokorničkom, ali radosnom putu prema zadobivanju potpunog oprosta i dragocjenog iskustva rasta u vjeri kroz ove dana hoda.

Biskup je između ostalog u homiliji mladim Framašima približio i primjer sv. Marte i Marije, čiji se spomendan slavio taj dan, te ih pozvao da i oni budu, kako uostalom glasi njihovo geslo hoda, svjedoci Isusa Krista kako naukom i riječima, tako i djelima i svojim svakodnevnim životom. Nakon mise i zajedničkog druženja u samostanskom vrtu, Framaši su u Vinkovcima prespavali, a u petak 30. srpnja autobusima se zaputili na otok Krk. Tamo je predviđen susret svih područnih bratstava Frame iz cijele Hrvatske gdje će proslaviti i blagdan Gospe od Anđela te će moći zadobiti Porcijunkulski oprost.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi