Vijesti - Fra Michael A. Perry ponovno izabran za Generalnoga ministra Franjevačkog reda

 

Fra Michael A. Perry ponovno izabran za Generalnoga ministra Franjevačkog reda

Fra Michael A. Perry ponovno izabran za Generalnoga ministra Franjevačkog reda Autor: ika
Objavljeno: 21. 05. 2015 - 23:06

Na Generalnom kapitulu Reda Manje braće koji je počeo 10. svibnja, izaslanici franjevaca iz cijeloga svijeta izabrali su 21. svibnja u Asizu u službu Generalnoga ministra fra Michaela A. Perryja koji ju je i do sada obnašao.

Fra Michael Perry rođen je godine 1954. u Indianapolisu u Sjedinjenim Američkim Državama. Završio je studij povijesti i filozofije postigavši bakalaureat, nakon čega je stupio u novicijat Reda Manje braće 1977. godine, a sljedeće godine položio svoje prve redovničke zavjete. Svečane zavjete položio je 10. listopada 1984. Prije svećeničkog ređenja postigao je magisterij iz teologije. Član je Franjevačke provincije Presvetog Srca Isusova u Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je djelovao kao odgojitelj juniora. U tom razdoblju surađivao je s Uredom za pravdu, mir i očuvanje svega stvorenoga u Redu Manje braće. Tada je postigao i doktorat iz religijske antropologije.

Deset godina bio je misionar u Demokratskoj Republici Kongo, dok 2008. godine nije izabran za Provincijalnoga ministra u Provinciji Presvetoga Srca Isusova. Sljedeće je godine izabran za Generalnoga vikara Reda.

Kad je Generalni ministar, fra Jose Rodriguez Carballo, imenovan Tajnikom Kongrecije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života i zaređen za biskupa, fra Michael Perry izabran je 22. svibnja 2013. za novoga Generalnoga ministra Reda Manje braće.

Generalni kapitul Reda Manje braće nastavlja s radom do 6. lipnja 2015.

 
 
Poveznice:
Slijedeći članak:
“U službi Evanđelja....
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi