Vijesti - Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova

 

Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova

Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova Autor: ika
Objavljeno: 30. 07. 2016 - 00:54

U sklopu sedmog Festivala hrvatskih katoličkih filmova Trsat 2016., u subotu 30. srpnja održat će se projekcija dokumentarnog filma misijske tematike "Madrecitas – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru", autora dr. Krunoslava Novaka, svećenika Varaždinske biskupije i predavača na Hrvatskome katoličkom sveučilištu. Film će se prikazati u 22.40 sati, nakon proglašenja pobjednika Festivala.

Riječ je o filmu koji je pripremila Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj koji na zanimljiv način prikazuje život triju hrvatskih misionarki u Ekvadoru, s. Klementine Banožić, s. Ive Jelić i s. Antonele Medić te je prvi dokumentarac o hrvatskim misionarima u Južnoj Americi. "Madrecitas" je na svoj poseban način pomalo i šokantan zbog određenih teških situacija i iskustava koje prenosi gledatelju, no s druge strane on upućuje na to da Ekvador kao država ima velike potencijale i mogućnosti. On što tamo čine redovnice, misionari, ali isto tako i druge organizacije daje rezultate, tako da životni standard u zemlji sve više raste. 

Festival će se održati u Rijeci od 28. do 30. srpnja 2016. kada će trsatsko svetište ugostiti godišnju produkciju katoličkih filma koji se snimaju u Hrvatskoj i njenoj dijaspori. Filmove najrazličitijih žanrova odabire selektor festivala Bernardin Modrić, a najbolji filmovi konkuriraju za glavnu festivalsku nagradu te pet strukovnih nagrada. Festival Trsat predstavlja mogućnost da se produkcija dokumentarnih, kratkih igranih i animiranih filmova vjerske tematike prikaže na ovom prvom nacionalnom festivalu ove vrste te da se natječu i vrednuju po strogim kriterijima izvrsnosti umjetničkih i tehničkih standarda.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Dan posvećenog života

2. veljače 2021. godine

Izdavaštvo

Vijesti 3 (2020)
Vijesti 3 (2020)
Umijeće traženja Božjega Lica
Umijeće traženja Božjega Lica
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Posvećeni život 39-41 (2017-2019)
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi