Vijesti - Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova

 

Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova

Film “Madrecitas” na festivalu hrvatskih katoličkih filmova Autor: ika
Objavljeno: 30. 07. 2016 - 00:54

U sklopu sedmog Festivala hrvatskih katoličkih filmova Trsat 2016., u subotu 30. srpnja održat će se projekcija dokumentarnog filma misijske tematike "Madrecitas – Službenice milosrđa, misionarke u Ekvadoru", autora dr. Krunoslava Novaka, svećenika Varaždinske biskupije i predavača na Hrvatskome katoličkom sveučilištu. Film će se prikazati u 22.40 sati, nakon proglašenja pobjednika Festivala.

Riječ je o filmu koji je pripremila Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj koji na zanimljiv način prikazuje život triju hrvatskih misionarki u Ekvadoru, s. Klementine Banožić, s. Ive Jelić i s. Antonele Medić te je prvi dokumentarac o hrvatskim misionarima u Južnoj Americi. "Madrecitas" je na svoj poseban način pomalo i šokantan zbog određenih teških situacija i iskustava koje prenosi gledatelju, no s druge strane on upućuje na to da Ekvador kao država ima velike potencijale i mogućnosti. On što tamo čine redovnice, misionari, ali isto tako i druge organizacije daje rezultate, tako da životni standard u zemlji sve više raste. 

Festival će se održati u Rijeci od 28. do 30. srpnja 2016. kada će trsatsko svetište ugostiti godišnju produkciju katoličkih filma koji se snimaju u Hrvatskoj i njenoj dijaspori. Filmove najrazličitijih žanrova odabire selektor festivala Bernardin Modrić, a najbolji filmovi konkuriraju za glavnu festivalsku nagradu te pet strukovnih nagrada. Festival Trsat predstavlja mogućnost da se produkcija dokumentarnih, kratkih igranih i animiranih filmova vjerske tematike prikaže na ovom prvom nacionalnom festivalu ove vrste te da se natječu i vrednuju po strogim kriterijima izvrsnosti umjetničkih i tehničkih standarda.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi