Vijesti - Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri

 

Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri

Duhovno-rekreativni tjedan Frame Đakovo u Postiri Autor: ika
Objavljeno: 28. 08. 2021 - 11:34

Đakovačka Franjevačka mladež (Frama) bila je od 21. do 28. kolovoza na desetom duhovno-rekreativnom tjednu u Postiri na otoku Braču, u Župi sv. Ivana Krstitelja.

Tema tjedna temeljila se na „Pjesmi stvorova“ svetog Franje Asiškoga, koji je mladim članovima Frame uzor u nasljedovanju Krista i crkvenog nauka. Svakodnevno su animatori obrađivali jednu strofu kroz više različitih aspekta, kao što su geografski, biblijski, franjevački i psihološki. Božja stvorenja kojima sv. Franjo slavi Boga, sunce, vjetar, oganj, vodu, zemlju te smrt i praštanje, animatori su povezivali s primjerima iz života kroz razne ilustracije, videozapise i kratke isječke iz filmova.

Jutra su počinjali jutarnjom molitvom Časoslova u koju se uklopio nagovor o temi dana. Uslijedilo je slobodno vrijeme koje se moglo iskoristiti za odlazak na plažu ili druženje s drugim članovima Frame u prostoru pastoralnog centra. U poslijepodnevnim satima svakodnevno su bila predavanja, rad u skupinama i plenum kroz pjesmu, skeč ili razgovor u kojemu je svaka skupina predstavila ono o čemu je pričala taj dan te što su naučili. Tijekom tjedna tim animatora organizirao je razne natjecateljske igre po skupinama kroz koje su se mlađi i stariji članovi Frame mogli više zbližiti i povezati. Središte svakog dana bilo je euharistijsko slavlje u župnoj crkvi, koje su članovi Frame animirali pjevanjem, sviranjem i čitanjem Božje riječi.

Kroz tjedan članovi Frame su se susretali i s postiranskim župnikom don Jurom Martinićem, don Tončijem Jeliničem i umirovljenim hvarskim biskupom Slobodanom Štambukom koji su ih kroz poučne priče i anegdote poučavali o životnim vrijednostima kao i o povijesti Postira i utjecaju prošlih župnika na razvijanje tog naselja.

Don Jure ugostio je đakovačke članove Frame u Pastoralnom centru sv. Ivana Pavla II. Svakodnevno je predvodio euharistijska slavlja, a članove Frame dojmilo je animiranje mise u kapelici Sv. Josipa u masliniku iznad Postira. Svoju zahvalnost đakovački članovi Frame iskazali su don Juri prikladnim bećarcem, nadajući se nastavku suradnje koja traje već deset godina.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi