Vijesti - Duhovne vježbe dominikanki u Korčuli

 

Duhovne vježbe dominikanki u Korčuli

Autor: ika
Objavljeno: 09. 01. 2016 - 09:10

Dominikanke u Korčuli od 3. do 9. siječnja imale su duhovne vježbe u svom samostanu, a vodio ih je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. Na duhovnim vježbama sudjelovalo je 25 redovnica iz Korčule, Dubrovnika, Splita i Šibenika.

Duhovne vježbe započele su u nedjelju 3. siječnja navečer zazivom Duha Svetoga i uvodnim razmišljanjem. Voditelj Mlakić kroz dvije slike približio je redovnicama što su to duhovne vježbe i što u njima treba tražiti. Prva slika je rad umjetnika koji, kad radi svoje umjetničko djelo, približava se kako bi vidio detalje, a zatim se udaljava od djela kako bi vidio cjelinu. Drugi poticaj je Isusovo pitanje Petru u Cezareji Filipovoj: Što vi kažete tko sam ja?

Tijekom svakog dana redovnice su imale dva predavanja/razmatranja, krunicu, vrijeme za osobnu molitvu i razmišljanje, a u središtu dana bilo je euharistijsko slavlje. Don Marinko je u razmatranjima krenuo od početka stvaranja kad je sve bilo dobro, a zatim je narušeno neposluhom prvih ljudi, odnosno njihovim padom zbog zavođenja sotone. Đavao je odijelio čovjeka od Boga. Isus je došao ukloniti tu pregradu razdvojnicu. Voditelj je približio osobu Isusa Krista kroz prispodobe, Isusove susrete i čudesa, koja treba gledati kao znamenja Božjega kraljevstva. Središte Božjeg djela je Kristovo uskrsnuće. 

Duhovne vježbe završile su u subotu ujutro euharistijskim slavljem i svečanim "Tebe Boga hvalimo".

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi