Vijesti - Duhovna priprava za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva u franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu

 

Duhovna priprava za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva u franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu

Duhovna priprava za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva u franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu Autor: ika
Objavljeno: 05. 06. 2020 - 08:20

Duhovna priprava za proslavu svetkovine Presvetog Trojstva započela je u četvrtak 4. lipnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Misno slavlje uz domaćeg franjevca Gorana Malenicu predvodio je gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu fra Ivan Miklenić.

Podsjetivši kako smo ovih dana pandemije čeznuli za sudjelovanjem na misnim slavljima gvardijan Miklenić na početku je homilije ustvrdio kako smo tada jače doživjeli tu silnu čežnju za našim Gospodinom za njegovom blizinom, koja se najjače očituje u euharistiji.

„Slaveći svetkovinu Presvetog Trojstva, koja je središnja tajna naše vjere, želimo svoj pogled još jednom usmjeriti prema našem Gospodinu i promišljati o njegovu djelovanju u nama samima“, naglasio je. Aktualizirajući evanđelje toga dana u kojem Isus na upit mladića odgovara da je najvažnije u životu čovjeka ljubiti Gospodina i svoga bližnjega kao sebe samoga na kraju je poručio: „Ljubav prema Bogu i ljubav prema čovjeku, to je ono po čemu se kršćanstvo razlikuje od ostalih religija. Nije lako tako živjeti. No, Isus je to dokazao i pokazao na križu, stoga smo i mi kao kršćani na to pozvani. Ovom trodnevnom duhovnom pripravom želimo se korak po korak približiti našem Gospodinu. On nas uvijek poziva na promjenu života. Pozvani smo više se družiti s Riječju Božjom, čuti je, prihvatiti je i po njoj živjeti. Zapovijed Božja o ljubavi prema njemu i bližnjima ima nešto što je kadro dati ovome svijetu novu kvalitetu. Zato je važno i kada padnemo uvijek se dignuti i ići za Isusom…“.

Program duhovne priprave, koja traje do subote, započinje svakoga dana u 18 sati krunicom, a u 18.30 misnim slavljem, koje će također predvoditi gvardijan Miklenić.

Na samu svetkovinu Presvetog Trojstva u nedjelju 7. lipnja misna slavlja su u 7, u 8, u 10, u 11.30 i u 18.30 sati.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi