Vijesti - Dominikanski mladomisnik predslavio misu na Nuncijati

 

Dominikanski mladomisnik predslavio misu na Nuncijati

Dominikanski mladomisnik predslavio misu na Nuncijati Autor: ika
Objavljeno: 25. 03. 2021 - 22:50

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, 25. ožujka, u crkvi Gospe od Nuncijate, zavjetnom svetištu Dubrovčana od starih vremena, misu je predvodio mladomisnik dominikanac fr. Ante Kazoti uz koncelebraciju župnika Župe sv. Križa u Gružu fr. Mihaela Žuljevića Mikasa.

Gospodin nas daruje ljepotom ovog blagdana po kojem ulazimo u dubine otajstva spasenja, kazao je na početku propovijedi predvoditelj slavlja. Govoreći o Blaženoj Djevici Mariji rekao je kako ta jednostavna i skromna žena puna povjerenja u Stvoritelja, ona koja je kadra u svojoj jednostavnosti i čistoći duše ustupiti cijelo svoje biće kako bi po njoj bilo proslavljeno ime Božje i sam Bog, ne traži ništa za sebe. Takve osobe hodaju prašnjavim putovima, njihove haljine su jednostavne i skromne, a pogled plah i duša ispunjena miomirisom poniznosti. Samo takva duša može podnijeti bol koja je dostojna žrtve za spasenje cijelog svijeta, kazao je propovjednik.

Mladomisnik Kazoti ustvrdio da je današnji blagdan ispunjen sjajem nade, on poručuje da na horizontu našeg vjerničkoga životnog hodočašća nije mrak nego čudesni žar onostranosti gdje nas čekaju naša braća i sestre proslavljeni kod Boga, a u sredini rajskog svjetla divan je lik naše nebeske Majke Marije. Mi doduše Mariju ne možemo dosljedno i potpuno nasljedovati u njezinim krepostima svetosti, ali ljepota poniznosti i poslušnosti trebala bi posebno u ovom vremenu biti uzor svima nama, zaključio je propovjednik .

Na kraju misnog slavlja župnik Žuljević Mikas zahvalio je mladomisniku Kazotiju što je prihvatio poziv da predslavi misu na Blagovijest, inače prvu od njegova odlaska sa župe u Gružu prošle godine.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi