Vijesti - Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa

 

Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa

Dominikanci pozvani na molitvu i pomoć stradalima od potresa Autor: ika
Objavljeno: 30. 12. 2020 - 17:17

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković pozvao je dominikance u domovini i u hrvatskim katoličkim misijama na molitvu i pomoć stradalima u potresu na Banovini. Pismo prenosimo u cijelosti.

Draga braćo,

siguran sam da nitko od nas u utorak 29. prosinca nije ostao nepotresen pred slikom užasa uzrokovanog razornim potresom koji je pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolno područje.

Osobito je bolna činjenica da nisu izostale ni ljudske žrtve. Pozivam sve naše zajednice da prikažu jednu misnu intenciju za stradalnike. Držim da nam je u ovim trenucima molitveno zajedništvo najpotrebnije kako bismo se duhovno osnažili stavljajući svoje povjerenje u Onoga kojega Pslamist naziva „zaklonom i utvrdom“ te „pomoćnikom spremnim u nevolji… kad se ljulja zemlja“ (Ps 46, 2-3).

No, osim duhovnih naša nas vjera uči o potrebi i tjelesnih djela milosrđa. Zahvaljujem braći i članovima dominikanske obitelji koji su se već putem Caritasa koji djeluju pri našim samostanima uključili u prikupljanje konkretne materijalne pomoći i njezina otpremanja na pogođena područja.

Drago mi je također vidjeti i angažman braće na društvenim mrežama u posredovanju pomoći i smještaja onima koji su ostali bez svojih domova. Neka Gospodin svojom milošću prati svaki takav trud!

Držim da i mi kao Hrvatska dominikanska provincija trebamo u ovim teškim trenucima učiniti što je u našoj moći kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Stoga pozivam sve zajednice da donesu odluku o svoti koju mogu izdvojiti od vlastitih sredstava, a također da animiraju vjernike koji su povjereni pastoralnoj skrbi naše braće kako bi prikupili određeni novčani iznos koji ćemo utrošiti u konkretnu pomoć u dogovoru sa Sisačkom biskupijom.

Na to posebice potičem župnike povjerenih nam župa i voditelje hrvatskih katoličkih misija. Navedena sredstva prikupite, a potom u dogovoru s ekonomom Provincije uplatite na račun Provincije s naznakom „Pomoć postradalima od potresa“. Izvješće o pristiglim sredstvima bit će vam javno dostupno.

Podsjećajući na riječi sv. Pavla starješinama Crkve u Efezu kako se treba truditi oko vlastitoga uzdržavanja, ali također da se tako „trudeći treba zauzimati za nemoćne i na pameti imati riječi Gospodina Isusa jer on reče: `Blaženije je davati nego primati.`“ (Dj 20, 35), sve nas preporučam milosrđu Božjem po zagovoru sv. o. Dominika.

U Zagrebu, 30. prosinca 2020. godine

Fr. Slavko Slišković, OP

provincijal

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi