Vijesti - Dar mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama

 

Dar mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama

Dar mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama Autor: ika
Objavljeno: 07. 01. 2016 - 09:13

Na blagdan dominikanca sv. Rajmunda Penjafortskoga, u četvrtak 7. siječnja, u organizaciji Hrvatske dominikanske provincije učenici dramske družine Osnovne škole Visoko kraj Novoga Marofa u crkvi Kraljice svete Krunice na zagrebačkoj Koloniji izveli dva igrokaza posvećena dominikanskim blaženicama: prvi posvećen najstarijoj hrvatskoj blaženici pod nazivom "Blažena Ozana Kotorska" i drugi nazvan "Biser" u čast dominikanske blaženice Margarete iz Metole.

Kraće dramsko-scenske prikaze izvelo je dvadesetak djece uz vodstvo mentora, pedagoga i etnologa u OŠ Visoko Tibora Martana. 

Igrokaze su mladi iz Visokog osmislili i izveli tijekom 2015. u Križevcima. Igrokaz posvećen bl. Ozani izveden je na 7. danima hrvatskih svetaca i blaženika, a igrokaz "Biser" izveden je na 4. susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić", jer je prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda osvojio prvu nagradu u žanru igrokaza. Objedinjeni, igrokazi su postali lijep dar djece i mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama uz jubilej 800 godina Reda propovjednika koji je u tijeku. 

Dramsko-scenskom prikazu prethodilo je misno slavlje koje je predvodio dominikanski provincijal o. Anto Gavrić, a suslavio je župnik župe Presvetog Trojstva iz Visokog Ivan Šestak, koji je dopratio djecu. Tijekom mise pjevao je dječji crkveni zbor "Gabrijel" iz župe Visoko predvođen dirigenticom Teom Jež.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi