Vijesti - Dan osnutka Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova

 

Dan osnutka Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova

Dan osnutka Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova Objavljeno: 02. 07. 2013 - 20:39

Dan osnutka Družbe karmelićanki Božanskog Srca Isusova u utorak 2. srpnja svečano su proslavile sestre Hrvatske provincije misnim slavljem koje je samostanskoj kapeli u Zagrebu predvodio sisački biskup Vlado Košić s više svećenika. Tom je prigodom i pet sestara proslavilo zlatni jubilej redovničkih zavjeta: s. M. Klara od sv. Obitelji, s. M. Kalista od Majke Božje Karmelske, s. M. Julijana od Presvetog Sakramenta, s. M. Regina od Majke Božje i s. M. Paulina od sv. Male Terezije a tri srebrni jubilej, 25 godina redovničkih zavjeta; s. M. Ilijana od Raspetog Spasitelja, s. M. Laurencija od Krista Kralja i s. Marija Bernarda od Bezgrešne.

U homiliji, obraćajući se osobito sestrama jubilarkama, biskup je podsjetio na temeljno geslo majke osnivateljice Družbe bl. Marije Terezije od sv. Josipa i sestara karmelićanki "Boga u svima gledati, Bogu u svima služiti, Boga u svima ljubiti", te je istaknuo da i sam može posvjedočiti s koliko ljubavi se karmelićanke na Vrhovcu u Zagrebu kao i u Hrvatskom Leskovcu brinu za djecu koja su im povjerena. "I dok preporučujem sve vas dobrom Bogu, a osobito sestre jubilarke, koje danas slave svoje obljetnice, 50. i 25. godišnjicu zavjeta, zahvaljujem vam svima na lijepom kršćanskom svjedočanstvu upravo ove karizme koju je vaša utemeljiteljica imala a koju vi nastavljate, da biste svojim služenjem i svojom ljubavlju bile navjestiteljice Krista Gospodina i svjedoci brige i prave naravi Crkve Kristove. A to je biti ljubav u srcu Crkve, to je povezanost s Bogom i s ljudima: jer samo tako se može Boga u svima gledati, njemu jedinome u svima služiti i njega jedinoga u svima ljubiti. Neka vam svima Gospodin za kojim ste pošle, ostavivši sve, bude radost u srcu, mir u duši i snaga da činite dobro svima", poručio je biskup Košić. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi