Vijesti - Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu

 

Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu

Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu Autor: ika
Objavljeno: 14. 06. 2015 - 08:39

U pedesetoj obljetnici župe i u Godini posvećenog života župa Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu u nedjelju 14. lipnja svečano je proslavila Dan posvećenog života.

Kako u toj župi već 47 godina žive i djeluju karmelićanke Božanskog Srca Isusova na poziv domaćeg župnika Florijana Kveteka u župi su iz njihove provincijalne kuće u Hrvatskom Leskovcu gostovale tri novakinje i četiri postulantice na čelu s magistrom novakinja s. Marinom Kosina. Moći blažene Marije Terezije od sv. Josipa župi je u trajno vlasništvo na početku mise, uime provincijalne poglavarice s. Kristine Pišković, predala magistra s. Marina Kosina.

Ocrtavajući život i djelo blaženice, s. Marina istaknula je kako je bl. Majka Terezija bila redovnica duboke vjere koja je do kraja svoga života ostala vjerna Crkvi, unatoč progonima. "Njezini ideali bili su vjera i pouzdanje u Boga. Resile su je kreposti poniznost i ljubav te je svoj život posvetila Gospodinu. Zagledana u Srce Isusovo otkrila je potrebe bližnjih i neumorno im pomagala. Njezino životno geslo "Boga u svima gledati, Bogu u svima služiti i Boga u svima ljubiti" davalo joj je snage da je bila majka više od deset tisuća djece, koja su prošla kroz domove koje je ona osnovala", rekla je među ostalim s Marina. Župljanima je na kraju poručila da im prisutnost blaženice kroz njezine relikvije bude blagoslovljena, da osjete njezin zagovor i da im bude nadahnuće. Obećala je da će ih kao redovnička zajednica nositi u svojim molitvama te zamolila da i oni kao župna zajednica mole za sve redovnike i redovnice, kao i nova duhovna zvanja. 

Radost župnoj zajednici bila su toga dana i dva krštenja; Jone, prvog djeteta Tomislava i Mihaele Bašić i Maše, drugoga djeteta Antonia i Martine Božan.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi