Vijesti - Dan posvećenog života proslavljen u Podvinju u Slavonskom Brodu

 

Dan posvećenog života proslavljen u Podvinju u Slavonskom Brodu

Dan posvećenog života proslavljen u Podvinju u Slavonskom Brodu Autor: ika
Objavljeno: 21. 01. 2019 - 22:40

Dan posvećenog života svečano je u ponedjeljak 21. siječnja, na spomen sv. Agneze, djevice i mučenice, proslavljen u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju u Slavonskom Brodu.

Večernje misno slavlje s pjevanom Večernjom predvodio je slavonskobrodski dekan Ivan Lenić, a propovijedao domaći župnik o. Jozephat Mocha. Suslavili su fra Goran Malenica, fra Ilija Jerković i domaći svećenici o. Rafel Kiedrowizc i o. Marek Czrejna. Slavlje je pjevanjem animirala s. Ankica Tomas. Uz petnaestak redovnica toga dekanata na misu su sudjelovali i domaći župljani. 

Promišljajući u svojoj homiliji kakav bi trebao biti redovnik o. Mocha stavio je redovnicama za primjer o. Franju Libermanna, drugog utemeljitelja njihove družbe Duha Svetoga. Pojasnio je kako mu je vjera pomogla da se odupre protivljenju oca, koji je bio Židov, te postane Kristov svećenik i do kraja svoga života služi mu predano i s ljubavlju. Navodeći neke od njegovih poticaja i savjeta, ustvrdio je da su i danas aktualni, redovnicima i redovnicama na obogaćenje. Poseban doživljaj župljanima bila je pjevana Večernja, koju su svojim pjevanjem posebno obogatile redovnice. 

Dekan Lenić pozvao je vjernike da mole za redovnička i misijska zvanja tako potrebna Katoličkoj Crkvi. Druženje su nastavili uz večeru u župnom domu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Odgoda susreta

Zbog pandemije koronavirusa COVID-19, svi planirani susreti odgađaju se do daljnjega.

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti

Linkovi