Vijesti - Članicama i članovima Hrvatske redovničke konferencije

 

Članicama i članovima Hrvatske redovničke konferencije

Autor: HRK
Objavljeno: 17. 03. 2020 - 13:32

Priopćenje HRK o pandemiji koronavirusa COVID-19

Želimo vas pozdraviti i izraziti zajedništvo sa svima vama i članovima vaših zajednica, a ujedno pozvati na sve veću povezanost u molitvi i solidarnosti s onima koji su posebno pogođeni širenjem infekcije koronavirusa COVID-19.

Ovo je vrijeme u kojem svi zajedno trebamo pokazati veliku ozbiljnost i odgovornost poštujući odredbe mjerodavnih institucija civilne i Crkvene vlasti. Naše uobičajene aktivnosti svedene su na minimum, zato nastojmo ovo vrijeme razumjeti kao poziv i poticaj na jaču i dublju aktivnost koja bi trebala biti sastavni dio svakog ljudskog bića, a osobito posvećenih osoba: traženje i otkrivanje Božjeg govora u životu pojedinaca i društva. Želimo se uzajamno ohrabriti i graditi zajedništvo, te osobno i u svojim zajednicama biti molitelji i zagovornici za svu našu braću i sestre: za one kojima je povjereno vodstvo i donošenje odluka u ovom izvanrednom stanju, za bolesne i nemoćne, a osobito za zdravstvene djelatnike koji, ne štedeći vlastiti život, nesebično služe drugima.

Brojne članice i članovi naših zajednica po svojoj su službi već uključeni u sustav javnog zdravstva, želimo im biti podrška, ali i konkretna pomoć, ako se to od nas bude tražilo. Vjerujem da će se u našim zajednicama pronaći osoba koje će biti spremne, po uzoru na mnoge posvećene osobe koje su u doba epidemija, bolesti i izolacija išle tamo gdje nitko nije htio, staviti se na raspolaganje u službi općem dobru.

Radi novonastale situacije već smo odgodili ili otkazali neka događanja iz programa Hrvatske redovničke konferencije, a vjerojatno će i u mjesecima koji su pred nama trebati mijenjati neke već planirane aktivnosti o čemu ćemo dobiti informacije iz Tajništva HRK.

Dok molimo da se učvrsti naša vjera, sve vas iskreno pozdravljamo!

fr. Slavko Slišković, OP Potpredsjednik HRK

s. Ana Marija Antolović, ASC Predsjednica HRK

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi