Vijesti - Čestitka u ime redovnika i redovnica novoimenovanome gospićko-senjskom biskupu

 

Čestitka u ime redovnika i redovnica novoimenovanome gospićko-senjskom biskupu

Autor: hkvrpp
Objavljeno: 04. 04. 2016 - 18:30

U ime više od četiri tisuće redovnika/ca upućujem Vam iskrene čestitke

Novoimenovanome gospićko-senjskom biskupu o. Zdenku Križiću čestitku je uputio predsjednik Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jure Šarčević. „Od srca se radujem Vašem biskupskom imenovanju za biskupa Gospićko–senjske biskupije. U ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i više od četiri tisuće redovnika/ca upućujem Vam iskrene čestitke. U isto vrijeme molim našega Gospodina Isusa Krista da Vam od Oca pošalje puninu Duha Svetoga Posvetitelja, koji je Ljubav Oca i Sina, da Vas on vodi u Vašem služenju narodu Božjemu koji Vam je povjeren.

Zacijelo je i ovo imenovanje svojevrsno priznanje Svetog Oca našem redovništvu za predano višestoljetno služenje Crkvi. Ali i odgovornost i obaveza da se još više založi za ostvarenje onih ciljeva i izazova koji stoje pred Crkvom u današnjem svijetu. Na nama je, Bogu posvećenim osobama, posebna zadaća da, u zajedništvu sa svojim pastirima, životom i riječima, donosimo radost Evanđelja i ljubav milosrdnoga Boga Oca koji ljubi sve ljude. 

Svekoliko Hrvatsko redovništvo zahvalno je papi Franji za dar biskupstva o. Zdenka Križića, koji nam je udijelio u ovoj jubilarnoj Godini milosrđa.

Dragi biskupe, Zdenko! Neka Vas uvijek prati Božji blagoslov izagovor našeg sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnike Jubilarne godine milosrđa", stoji u čestitki predsjednika HKVRPP fra Jure Šarčevića.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi