Vijesti - Čestitka pape Franje za 125. obljetnicu Družbe služavki Maloga Isusa

 

Čestitka pape Franje za 125. obljetnicu Družbe služavki Maloga Isusa

Čestitka pape Franje za 125. obljetnicu Družbe služavki Maloga Isusa Autor: www.ssmi.hr
Objavljeno: 25. 10. 2015 - 10:43

Hrabro prenosite ljubav Krista Gospodina

Družba sestara Služavki Maloga Isusa, 25. listopada 2015. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu proslavila je 125. obljetnicu svoga utemeljenja. Na kraju Euharistijskog slavlja čestitku pape Franje upućenu preko Državnog tajnika kardinala Petra Parolina pročitao je mons. Tomo Knežević. Čestitka je primljena preko apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Alessandra D'Errica, a prenosimo je u nastavku u cijelosti.

Poštovana Časna Majka
M. Radoslava RADEK
Vrhovna uprava Družbe sestara Služavki Malog Isusa
ZAGREB

U prigodi 125. obljetnice osnutka Vaše cijenjene Družbe, Sveti Otac Papa Franjo duhovno se pridružuje proslavi ovog velikog događaja. Petrov nasljednik želi da Vaše redovničko služenje, kako u hrvatskom narodu tako i u sveopćoj Crkvi i dalje doprinosi izgradnji Kristova kraljevstva, te moli Duha Svetoga za ustrajno i uvjerljivo naviještanje Radosne Vijesti. Po primjeru Vašega utemeljitelja, časnoga Sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, hrabro prenosite ljubav Krista Gospodina onima koji su vaše majčinske nježnosti i pažnje najpotrebniji, te se možda nalaze odbačeni na periferiji svijeta. Budite svjedokinje zajedništva, odvažite se biti prisutnima čak i ondje gdje postoje razlike i napetosti, budite vidljivi znak prisutnosti Duha Svetoga koji ulijeva u srca žarku želju, da svi budemo jedno. Samo ćete tako, spominjući se s ponosom dične prošlosti, osigurati opstojnost Vaše Družbe i u budućnosti.

Dok zaziva nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, Vrhovni Svećenik se preporuča da molite za Njega i Njegovo služenje sveopćoj Crkvi te vama, poštovane časne sestre, kao i svima prisutnima na svetome slavlju udjeljuje zamoljeni Apostolski Blagoslov.

Kardinal Petar Parolin 
Državni tajnik Njegove Svetosti

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a). OTKAZANO

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi