Vijesti - Caritas Šibenske biskupije, o. Bradarić i don Petrović dobitnici nagrada grada Šibenika

 

Caritas Šibenske biskupije, o. Bradarić i don Petrović dobitnici nagrada grada Šibenika

Caritas Šibenske biskupije, o. Bradarić i don Petrović dobitnici nagrada grada Šibenika Autor: ika
Objavljeno: 27. 09. 2021 - 13:24

Povodom svetkovine svetog Mihovila i Dana grada Šibenika u ponedjeljak 27. rujna na tvrđavi Barone u Šibeniku, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika na kojoj su podijeljene godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Ove godine među dobitnicima su bila i dva svećenika, te jedna institucija Šibenske biskupije. Godišnju nagradu grada Šibenika za doprinos u razvoju religijske kulture dobio je gvardijan Samostana svetog Frane i rektor Hrvatskoga nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić. Plaketu grada Šibenika za dugogodišnje zalaganje u očuvanju sakralne baštine na području Šibenika i Šibenske biskupije dobio je voditelj Biskupijskog arhiva i župnik na otocima Žiriju i Kapriju don Oleg Petrović. Nagrada grada Šibenika dodijeljena je i Caritasu Šibenske biskupije zbog doprinosa u socijalnoj i duhovnoj pomoći tijekom pandemije.

Na svečanoj sjednici bio je i biskup Tomislav Rogić koji je u prigodnom obraćanju kazao da je svetkovina svetog Mihovila podsjetnik da ljudi imaju čvrsto uporište u Bogu. Ukazao je da se živi u vremenu pandemije koje je donijelo nove podjele i razdore, suprotstavljena mišljenja koja ne vode traženju rješenja, nego dokazivanju tko je u pravu. Umjesto da nevolja ujedini, ona stvara razjedinjenost i podjele. „Zato ove godine svetog Mihovila molim samo za dar ponovne sloge i zajedništva cijelog naroda. U zajedništvu ćemo pronaći snagu i pobjedu svetog Mihovila“, poručio je biskup Rogić.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi