Vijesti - Božićni susret časnih sestara Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

 

Božićni susret časnih sestara Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

Božićni susret časnih sestara Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem Autor: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Objavljeno: 18. 12. 2015 - 15:41

Neka ova Godina milosrđa bude godina u kojoj ćemo pročišćivati našu sliku o Bogu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u petak, 18. prosinca 2015. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s časnim sestrama, vrhovnim, provincijalnim i kućnim poglavaricama Ustanova posvećenog života, Družbi apostolskog života i Svjetovnih ustanova. Susretu je prisustvovao i mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački. Pozdravni govor uime svih sestara uputila je s. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe Služavke Maloga Isusa.

Naše življenje posvećenog života, rekla je s. Radek, nije izdvojena ili marginalna stvarnost, već u svojoj cjelovitosti pripada crkvenom životu i svetosti Crkve. Kazala je kako su sestre svjesne da Crkva i društvo u kojem žive, od njih očekuju posebni doprinos u molitvi i djelima apostolata, te da i danas nastoje biti proročki znak Očeva milosrđa. 

Premda se mnogima čini, smatra s. Radek, da smo previše zatvorene u našim samostanima, znajte da naše poslanje, naša ljubav i briga za Crkvu, njezine Pastire, svećenstvo i vjerni puk nije umanjena.

Život i oblik mnogih naših samostana u Zagrebačkoj nadbiskupiji danas poprima sve više geslo sv. Benedikta: „Moli i radi“ – zaključila je.
 
Dok vas gledam ovdje okupljene, mogu samo pred Bogom zahvaliti za vašu službu i svjedočenje u našoj Crkvi. Ljudi vas vole, naš narod vas voli, naši vjernici vas vole, budite toga svjesne – istaknuo je kardinal Bozanić na početku svog obraćanja.

Napominjući da grad Zagreb ima posebnu milost i blagoslov što je u svoje okrilje primio tolike redovnice, pozvao ih je da budu još otvorenije za djelovanje kako bi još više bile tamo gdje ih Bog želi.

Kardinal se osvrnuo i na skoru kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca, čiji nam je život, kako je rekao, primjer pouzdanja u Boga.

Neka ova Godina milosrđa bude godina u kojoj ćemo pročišćivati našu sliku o Bogu jer promatrajući Božje milosrđe mi ispravljamo i sebe. Tu je puno posla za svakoga od nas, za naše zajednice, za cijelu Crkvu – zaključio je Kardinal, čestitavši časnim sestrama Božić i blagoslovljenu novu, 2016. godinu.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi