Vijesti - Božićni koncert Zbora sestara milosrdnica

 

Božićni koncert Zbora sestara milosrdnica

Božićni koncert Zbora sestara milosrdnica Autor: ika
Objavljeno: 01. 01. 2016 - 23:12

Zbor je izveo desetak božićnih skladbi

Zbor sestara milosrdnica održao je u samostanskoj crkvi Sv. Vinka Paulskoga u Zagrebu nakon večernje mise na Novu godinu 1. siječnja tradicionalni božićni koncert. Riječ pozdrava i čestitke na početku Nove godine okupljenim vjernicima koji redovito dolaze na misu u sestarsku crkvu, kao i onima pristiglim za ovu prigodu, među kojima se isticao i znatan broj redovnica drugih družbi uputila je časna majka Miroslava Bradica.

"Želimo godinu započeti pjesmom i molitvom, a ujedno zahvaliti dobrom Bogu za 170 godina nesebičnog života i rada nas milosrdnica u Zagrebu i domovini Hrvatskoj. Naime, upravo prije 170 godina 1845. godine na poziv biskupa Jurja Haulika došlo je prvih šest milosrdnica iz austrijske pokrajine Tirola u Zagreb da sjeme Vinkove ljubavi zasade u našu hrvatsku dolinu", rekla je Bradica te dodala: "Ovaj koncert poklanjamo vama, dragi naši vjernici i prijatelji u znak zahvalnosti za vaše revno sudjelovanje u našoj crkvi kao i za svaki oblik podrške i pomoći koju nam pružate". 

Zbor je izveo desetak božićnih skladbi. Bilo je to malo putovanje kroz vrijeme od 11. stoljeća do danas, kao i kroz kulture: talijansku, austrijsku, njemačku, englesku, američku. Bila je ovo prilika poslušati i u tradicionalne hrvatske skladbe, ali neke i upoznati na drugi način, poput "U se vrijeme godišta" koje su redovnice otpjevale na trogirskom napjevu u obradi mo Miroslava Martinjaka. 

Uz izvrsno uvježban zbor pod dirigentskom palicom s. M. Vlaste Tkalec i provincijalne glavarice s. M. Elizabete Peršić koja je i pratila izvedbe na klaviru, te solistice s. Doroteju Hontić (mezzosopran), s. Mariju Zrno (sopran), s. M. Teu Juratović (alt) i s. M. Ljiljanu Grgić (sopran) publika je dobila i više od pjesme. Naime, svaku pjesmu je u prostor i vrijeme s ponekom zanimljivosti o nastanku "smjestila" s. M. Berislava Grabovac.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi