Vijesti - Božićni koncert sestara milosrdnica

 

Božićni koncert sestara milosrdnica

Božićni koncert sestara milosrdnica Autor: ika
Objavljeno: 01. 01. 2017 - 00:10

Pred prepunom crkvom Sv. Vinka u Zagrebu, na Novu godinu zbor Sestara milosrdnica održao je tradicionalni „Božićni koncert". Riječ dobrodošlice izrekla je vrhovna glavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka s. Miroslava Bradica. Prisutnima je poželjela sretnu i blagoslovljenu novu godinu i sve dane u njoj.

U osvrtu na koncert podsjetila je na bogatu glazbenu tradiciju koja je duboko ukorijenjena u karizmu milosrdnica. Istaknula je kako ove godine započinje proslava 400. obljetnice vinkovske karizme.
Ovim koncertom želimo prije svega zahvaliti Sinu Božjemu, našem Spasitelju i Otkupitelju koji je u obliku djeteta sišao na ovu hladnu zemlju ispunjenu nesigurnošću, mržnjom, nasiljem da bi zagrijao ljudska srca, donio nam mir i poučio nas kako ljubiti i praštati jedni drugima. Stoga požurimo k malom Božiću s anđelima i pastirima, neka odjeknu zvona naših srdaca, neka mu pjeva slavu čitavo naše biće. Ne gubimo vrijeme na beznačajne i prolazne stvari, požurimo izvoru dobrote i ljubavi i milosrđa, ogrijmo svoje duše na vatri Božanske ljubavi. Ponesimo taj žar i toplinu u svoje domove, na svoja radna mjesta, onima koji mrznu od gladi i studeni, ponesimo ga u ovaj svijet koje čezne za ljubavlju željan da se oslobodi mržnje i svakoga zla. Budimo Bogonosci ljubavi i mira, pozvala je s. Bradica.

Na programu koncerta našla se skladbe čiji su autori Rudolf Matz, Albino Varotti, F. Laudana, Ivo Peran, Joseph Schnabel. Također izvedeni su i tradicionalni božićni napjevi iz Bačke (O pastiri čujte novi glas, Spavaj mali Božiću), Dalmacije (Kad se Isus ditić u Betlemu porodi) i okolice Karlovca (Ne štentajte pastiri). Uz francusku „Gloria" i englesku „I saw three ships", sestarski zbor je s gošćom koncerta s. Blanche iz Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice izveo i afričku božićnu pjesmu „Sing Noel" (obrada V. Johnson).

Solistica je bila s. Vlasta Tkalec, a nastupio je i Trio Lužnice s. Tea Juratović, s. dominika Sente i s. Ljiljana Grgić.

Izvedbama su ravnale s. Vlasta Tkalec i s. M. Elizabeta Peršić uz instrumentalnu pratnju orgulja (s. M. Elizabeta Peršić), flaute (Tihana Golubić i s. M. Elizabeta Peršić), te gitare (pripravnice Sestara milosrdnica Iva, Antonija i Ines).

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi