Vijesti - Božićni koncert sestara milosrdnica

 

Božićni koncert sestara milosrdnica

Božićni koncert sestara milosrdnica Autor: ika
Objavljeno: 01. 01. 2017 - 00:10

Pred prepunom crkvom Sv. Vinka u Zagrebu, na Novu godinu zbor Sestara milosrdnica održao je tradicionalni „Božićni koncert". Riječ dobrodošlice izrekla je vrhovna glavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka s. Miroslava Bradica. Prisutnima je poželjela sretnu i blagoslovljenu novu godinu i sve dane u njoj.

U osvrtu na koncert podsjetila je na bogatu glazbenu tradiciju koja je duboko ukorijenjena u karizmu milosrdnica. Istaknula je kako ove godine započinje proslava 400. obljetnice vinkovske karizme.
Ovim koncertom želimo prije svega zahvaliti Sinu Božjemu, našem Spasitelju i Otkupitelju koji je u obliku djeteta sišao na ovu hladnu zemlju ispunjenu nesigurnošću, mržnjom, nasiljem da bi zagrijao ljudska srca, donio nam mir i poučio nas kako ljubiti i praštati jedni drugima. Stoga požurimo k malom Božiću s anđelima i pastirima, neka odjeknu zvona naših srdaca, neka mu pjeva slavu čitavo naše biće. Ne gubimo vrijeme na beznačajne i prolazne stvari, požurimo izvoru dobrote i ljubavi i milosrđa, ogrijmo svoje duše na vatri Božanske ljubavi. Ponesimo taj žar i toplinu u svoje domove, na svoja radna mjesta, onima koji mrznu od gladi i studeni, ponesimo ga u ovaj svijet koje čezne za ljubavlju željan da se oslobodi mržnje i svakoga zla. Budimo Bogonosci ljubavi i mira, pozvala je s. Bradica.

Na programu koncerta našla se skladbe čiji su autori Rudolf Matz, Albino Varotti, F. Laudana, Ivo Peran, Joseph Schnabel. Također izvedeni su i tradicionalni božićni napjevi iz Bačke (O pastiri čujte novi glas, Spavaj mali Božiću), Dalmacije (Kad se Isus ditić u Betlemu porodi) i okolice Karlovca (Ne štentajte pastiri). Uz francusku „Gloria" i englesku „I saw three ships", sestarski zbor je s gošćom koncerta s. Blanche iz Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice izveo i afričku božićnu pjesmu „Sing Noel" (obrada V. Johnson).

Solistica je bila s. Vlasta Tkalec, a nastupio je i Trio Lužnice s. Tea Juratović, s. dominika Sente i s. Ljiljana Grgić.

Izvedbama su ravnale s. Vlasta Tkalec i s. M. Elizabeta Peršić uz instrumentalnu pratnju orgulja (s. M. Elizabeta Peršić), flaute (Tihana Golubić i s. M. Elizabeta Peršić), te gitare (pripravnice Sestara milosrdnica Iva, Antonija i Ines).

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi