Vijesti - Blagdan sv. don Ivana Bosca kod salezijanaca na Jarunu

 

Blagdan sv. don Ivana Bosca kod salezijanaca na Jarunu

Blagdan sv. don Ivana Bosca kod salezijanaca na Jarunu Objavljeno: 31. 01. 2013 - 12:40

"Hodajte nogama po zemlji, a srcem budite stanovnici neba!", bilo je geslo ovogodišnje proslave blagdana sv. Ivana Bosca održane u četvrtak, 31. siječnja kod salezijanaca u župnoj crkvi – svetištu Sveta mati slobode na zagrebačkom Jarunu. Euharistijsko slavlje predvodio je salezijanac don Ivan Šibalić, povjerenik za mlade Hrvatske salezijanske provincije, u suslavlju sa župnikom don Antom Vasiljem, splitskim svećenikom don Ivanom Lendićem te još dvojicom salezijanaca.

Nakon pozdrava župnika don Ante, koji je uveo u euharistijsko slavlje, propovjednik je u homiliji upoznao okupljene vjernike s nekim podacima znakovitim za život tog velikog sveca i zaštitnika mladeži. Istaknuo je da je don Bosco bio čovjek s vizijom te ju je u životu svim svojim snagama nastojao živjeti i ostvarivati u skladu s Božjom voljom i radosna srca. Posebno je istaknuo da je svetost don Bosca plod djelovanja Duha Svetoga u njemu i nježne ljubavi koju je cijeloga života gojio spram Mariji Pomoćnici. Istaknuo je dvije bitne odrednice u životu torinskog sveca - ispovijed i euharistiju, kojima je duhovno hranio i sebe i svoje nebrojene mlade štićenike, kojima je bio otac i učitelj te ih s puno ljubavi odgajao, razvivši zavidnu odgojnu karizmu, koju i danas s puno uspjeha nastavljaju njegovi duhovni sinovi diljem svijeta. 

Misno slavlje animirao je pjesmom zbor mladih Davidias, a nakon mise mladi salezijanci suradnici, animatori te svi mladi zauzeti u župi, okupili su se u župnoj dvorani na druženju sa salezijanskom obitelji.

Proslavi blagdana prethodila je trodnevnica, tijekom koje se molila krunica i slavila misa s prigodnim homilijama, predvodio ju je don Šibalić, a upriličeni su i druga događanja – prodaja suvenira, prikazan je film o životu sv. don Ivana Bosca, župna obiteljska zajednica održala je klanjanje pred Presvetim u tišini, predavanja za roditelje i mlade održao je don Damir Stojić, a provincijal don Pejo Orkić imao je večernji susret s mladima iz župe. Posljednjeg dana trodnevnice, u srijedu 30. siječnja navečer, održana je prigodna akademija. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Dan posvećenog života

Euharistijsko slavlje: 2. veljače 2022. u 18.30 sati u Crkvi Bezgrešnog Srca Marijina (Jordanovac 110, Zagreb)

Škola za novakinje

Ljetni semestar (Zagreb, 1. ožujka - 31. svibnja 2022.)

Stručni skup za djelatnike u katoličkim vrtićima

1. - 2. travnja 2022. (DV Sveti Josip, Granešina - Zagreb)

Korizmena duhovna obnova

3. travnja 2022. u 15.30 sati (Crkva sv. Antuna - Sveti Duh 31, Zagreb); tema: "Križ"; voditelj: o. Srećko Rimac, OCD

Vijećanje redovničkih odgojitelj(ic)a

Međugorje, 29. travnja - 1. svibnja 2022., Dinamika duhovnog života posvećenih osoba pred izazovima suvremenog svijeta
Voditelji: s. Nela Gašpar, FDC i o. Franjo Podgorelec, OCD
Prijave: do 22. travnja 2022.

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 3 (2021)
Vijesti 3 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi