Vijesti - Blagdan sv. Benedikta proslavljen u šibenskom ženskom benediktinskom samostanu sv. Luce

 

Blagdan sv. Benedikta proslavljen u šibenskom ženskom benediktinskom samostanu sv. Luce

Objavljeno: 11. 07. 2013 - 13:19

Blagdan svetog Benedikta proslavljen je 11. srpnja u ženskom benediktinskom samostanu svete Luce u Šibeniku. Središnje misno slavlje predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

U homiliji govorio je o benediktinskoj duhovnosti koja se može svesti na riječi "moli i radi". Te dvije riječi pretvorene u program i akciju, u stil života oblikovale su kulturu života cijele kršćanske Europe. Dok čovjek živi od zemlje ne smije zaboraviti Boga stvoritelja, kako ne bi postao rob zemlje i materijalnih probitaka, poručio je biskup Ivas. Upozorio je na manipulacije ljudskom osobom. Najveća opasnost ovoga trenutka nalazi se upravo u neravnoteži između tehničkih mogućnosti i moralne energije. Sigurnost naše slobode i dostojanstva ne može proizaći iz tehničkih sustava kontrole nego iz moralne snage čovjeka koja je Božji dar, pojasnio je šibenski biskup. "Danas na blagdan svetog Benedikta osjećamo potrebu molitve za Europu, njezine narode i vlade. To je zadatak kršćana u Europi. Preporučujem iskrenu molitvu za obitelji, djecu i mlade, učenike u školama jer oni su u najvećoj opasnosti. Ne smijemo omalovažiti snagu kršćanske molitve kako bi mogli ispunjavati kršćanske zaduženja i obveze", rekao je biskup Ivas. (ika)

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi