Vijesti - Biskupi Zagrebačke metropolije posjetili slavljenika fra Bonaventuru Dudu

 

Biskupi Zagrebačke metropolije posjetili slavljenika fra Bonaventuru Dudu

Biskupi Zagrebačke metropolije posjetili slavljenika fra Bonaventuru Dudu Autor: ika
Objavljeno: 03. 01. 2016 - 23:15

92. rođendan i 66. obljetnica misništva

Na Drugu nedjelju po Božiću, 3. siječnja, biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, posjetili su u Franjevačkom samostanu u Varaždinu fra Bonaventuru Dudu, franjevca i bibličara, te mu čestitali Božić, njegov 92. rođendan i 66. obljetnicu misništva koju o. Duda obilježava u mjesecu siječnju.

Uz kardinala bili su biskupi varaždinski Josip Mrzljak, bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak, te pomoćni zagrebački Ivan Šaško i Mijo Gorski.

Gvardijan samostana fra Marko Malović zajedno s ostalim franjevcima zaželio je dobrodošlicu čestitarima. Slavljenik se obradovao posjetu te je rado primio čestitke. U spontanom druženju koje je uslijedilo, na zanimanje biskupa, o. Duda pripovijedao je o počecima nastanka hrvatskog prijevoda Biblije koji sežu u godinu 1966. Budući da se ove godine obilježava 50 godina od početka rada na hrvatskom prijevodu Biblije koji je, između ostalih, predvodio i fra Bonaventura, bilo je zanimljivo čuti kako su se prevoditelji okupljali, snalazili i radili na tom izuzetno važnom pothvatu. Premda je u starijoj životnoj dobi, o. Duda se još uvijek živo sjeća dogodovština vezanih uz organizaciju prevođenja Biblije te ih na zanimljiv način iznosi. Posvjedočio je da je i dalje aktivan u proučavanju i čitanju knjiga raznih tematika, a posebno onih koje ga mogu prisjetiti na trenutke suradnje i susreta s dragim ljudima. Na samom kraju posjeta, u ozračju božićne radosti, o. Duda predvodio je pjevanje nekoliko božićnih pjesama.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi