Vijesti - Biskup Uzinić završio pohode redovničkim zajednicama na području Dubrovačke biskupije

 

Biskup Uzinić završio pohode redovničkim zajednicama na području Dubrovačke biskupije

Biskup Uzinić završio pohode redovničkim zajednicama na području Dubrovačke biskupije Autor: ika
Objavljeno: 05. 01. 2016 - 23:31

Na razini susreta i razgovora mjesnog biskupa s redovnicama i redovnicima nastaviti graditi zajedništvo

Posjetom sestrama dominikankama u Veloj Luci u utorak, 5. siječnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić završio je obilaske samostana redovničkih zajednica na području Dubrovačke biskupije u Godini posvećenog života.

Istoga dana ranije biskup Uzinić je posjetio sestre Družbe Kćeri milosrđa u Blatu, koje je utemeljila bl. Marija Propetog Isusa Petković. Biskup je predvodio misno slavlje, a zatim se kratko susreo i s kapitularkama, uputio im par prigodnih riječi i podijelio Božji blagoslov. Ovih dana sestre su se, naime, okupile na VI. redovitom kapitulu Provincije Krista Kralja u kući matici u Blatu na Korčuli.  

Pohod dubrovačkog biskupa samostanima dio je pastoralnog programa Vijeća za posvećeni život Dubrovačke biskupije u Godini posvećenog života kojim se željelo na razini susreta i razgovora mjesnog biskupa s redovnicama i redovnicima nastaviti graditi zajedništvo, što je jedan od ciljeva Godine posvećenog života. U susretu s redovnicama i redovnicima dubrovački biskup, koji je i predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, ih je podsjećao na očekivanja pape Franje od osoba posvećenog života izrečena u Papinu pismu s početka Godine posvećenog života te ih poticao da se preispituju koliko se u njihovim redovničkim zajednicama i u njima samima ona ostvaruju. 

Prva crkva koju je biskup Uzinić proglasio posebnim mjestom milosrđa u Dubrovačkoj biskupiji, na dan kad je Papa otvorio Izvanredni jubilej milosrđa u Vatikanu, bila je samostanska crkva Male braće u Dubrovniku. A u rujnu prošle godine u Dubrovniku je prvi put održan Redovnički dan u organizaciji Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP-a). 

Završetak Godine posvećenog života u Dubrovačkoj biskupiji bit će u subotu, 30. siječnja na biskupijskoj proslavi Dana posvećenog života.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi