Vijesti - Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli

 

Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli

Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli Autor: s. Blaženka Rudić
Objavljeno: 04. 01. 2016 - 16:23

Proročki glas i znak u svome vremenu, stručnjaci zajedništva, nositelji radosti, te da umiju prepoznati Božje planove

U ponedjeljak, 4. siječnja 2015., dubrovački biskup Mate Uzinić posjetio je sestre dominikanke u Korčuli. Taj posjet izraz je njegove pastirske i očinske brige i pažnje za redovnice i redovnike u Godini posvećenog života.

U zajednici u Korčuli živi 28 sestara, četiri novakinje i jedna kandidatica. Ovih dana ima i više sestara, jer su u tijeku duhovne vježbe koje vodi don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije.

U 18 sati biskup je predslavio euharistijsko slavlje u kapeli sestara. U svojoj homiliji se osvrnuo na Godinu posvećenog života koja uskoro završava, a djelomično se poklapa s Godinom milosrđa. Dominikanske zajednice slave i posebni jubilej Reda – 800. obljetnicu potvrde Reda. Biskup je čestitao taj jubilej sestrama povezujući ga s pozivom pape Franje da se redovničke zajednice sa zahvalnošću osvrnu na svoju prošlost. Zatim je biskup podsjetio još jednom na Papina očekivanja od redovnika i redovnica u Godini posvećenog života. Od osoba posvećenog života očekuje se da budu proročki glas i znak u svome vremenu, da budu stručnjaci zajedništva, nositelji radosti, te da umiju prepoznati Božje planove i potrebe čovjeka u sadašnjem vremenu i izići na periferije života i služiti najpotrebnijima.

Nakon euharistijskog zajedništva biskup je sa sestrama podijelio i radost obiteljskog stola. Časna majka Katarina Maglica srdačno je poželjela dobrodošlicu ocu biskupu te zahvalila na njegovoj otvorenosti i radosti pri susretu sa sestrama.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Adventska duhovna obnova

12. prosinca 2021. (Franjevački samostan - Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb); s. Mirjam Peričić, OP "Praštanje za pojedinca - pomirenje za zajednicu"

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 2 (2021)
Vijesti 2 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi