Vijesti - Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli

 

Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli

Biskup Uzinić posjetio sestre dominikanke u Korčuli Autor: s. Blaženka Rudić
Objavljeno: 04. 01. 2016 - 16:23

Proročki glas i znak u svome vremenu, stručnjaci zajedništva, nositelji radosti, te da umiju prepoznati Božje planove

U ponedjeljak, 4. siječnja 2015., dubrovački biskup Mate Uzinić posjetio je sestre dominikanke u Korčuli. Taj posjet izraz je njegove pastirske i očinske brige i pažnje za redovnice i redovnike u Godini posvećenog života.

U zajednici u Korčuli živi 28 sestara, četiri novakinje i jedna kandidatica. Ovih dana ima i više sestara, jer su u tijeku duhovne vježbe koje vodi don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije.

U 18 sati biskup je predslavio euharistijsko slavlje u kapeli sestara. U svojoj homiliji se osvrnuo na Godinu posvećenog života koja uskoro završava, a djelomično se poklapa s Godinom milosrđa. Dominikanske zajednice slave i posebni jubilej Reda – 800. obljetnicu potvrde Reda. Biskup je čestitao taj jubilej sestrama povezujući ga s pozivom pape Franje da se redovničke zajednice sa zahvalnošću osvrnu na svoju prošlost. Zatim je biskup podsjetio još jednom na Papina očekivanja od redovnika i redovnica u Godini posvećenog života. Od osoba posvećenog života očekuje se da budu proročki glas i znak u svome vremenu, da budu stručnjaci zajedništva, nositelji radosti, te da umiju prepoznati Božje planove i potrebe čovjeka u sadašnjem vremenu i izići na periferije života i služiti najpotrebnijima.

Nakon euharistijskog zajedništva biskup je sa sestrama podijelio i radost obiteljskog stola. Časna majka Katarina Maglica srdačno je poželjela dobrodošlicu ocu biskupu te zahvalila na njegovoj otvorenosti i radosti pri susretu sa sestrama.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Novicijatska škola

Predavanja zimskog semestra:
7. listopada - 17. prosinca 2020.

Adventska duhovna obnova

13. prosinca 2020. u 15.30 sati
Vjera koja život mijenja
Crkva sv. Antuna, Sv. Duh 31

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi