Vijesti - Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci

 

Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci

Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci Autor: ika
Objavljeno: 16. 10. 2016 - 22:22

Postulaturu službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić i zajednicu sestara Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci posjetio je u nedjelju 16. listopada banjolučki biskup Franjo Komarica, koji je boravio u riječkim župama sv. Križa na Srdočima i sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama prigodom predstavljanja knjige "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski" i Zbornika radova Međunarodnog studijskog dana u Banjoj Luci "Prešućivani zločin".

Biskupa je uime sestara pozdravila postulatorica kauze s. Dobroslava Mlakić i zaželjela mu dobrodošlicu u zajednicu Kuće utemeljenja Družbe, kuću u kojoj je živjela, djelovala i preminula službenica Božja. Govoreći o Majci Krucifiksi i počecima Družbe, s. Dobroslava je istaknula kako su njezina djela bila djela milosrđa te je i Družba rođena upravo iz brige za siromašne, iz milosrdne ljubavi prema Kristovim siromasima i malenima. Biskup je izrazio radost što se nalazi u kući u kojoj je službenica Božja započela, a u kojoj i danas traje djelo milosrdne Božje ljubavi. Potaknuo je sestre da se i dalje nadahnjuju u ovom vremenu karizmom utemeljiteljice koja je svojim djelima svjedočila da u Božjem Srcu ima mjesta za sve ljude, da Bog ima srce.

Biskup Komarica, njegov tajnik vlč. Boris Jorgić i član Europske akademije u Banjoj Luci Frano Piplović, imali su priliku vidjeti i spomen-sobu blaženog preminuća službenice Božje Majke Krucifikse.

"Zahvaljujem dobrom Bogu što sam danas prvi put bio na ovom povijesnom mjestu dragocjenog djelovanja Duha Svetoga u životu i po djelovanju vjerne i vjerodostojne Kristove suradnice Utemeljiteljice ove dragocjene redovničke Družbe u ovoj mjesnoj Crkvi i u našem narodu – službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. Zajedno s revnim njezinim duhovnim kćerima žarko molim Boga da je čim prije podigne na čast oltara te udijeli obilje svoga blagoslova budućnosti njezine drage mi Družbe", zapisao je biskup Komarica u spomen-knjizi na kraju susreta.

Nakon što su zajedno izmolili Molitvu za proglašenje blaženom Majke Marije Krucifikse, biskup Komarica zadržao se sa sestrama u srdačnom razgovoru i zajedničkoj pjesmi.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
XXXVII. REDOVNIČKI DANI

Dar vjernosti - radost ustrajnosti
Split, 17-18. rujna 
Dubrovnik, 18. rujna
Zagreb, 24-25. rujna
Rijeka, 25. rujna
Đakovo (Osijek), 2. listopada

Seminar za medicinske sestre redovnice

Ludbreg 8-10. listopada; voditelj: mons. Bože Radoš; tema: Gospodine, daj da ozdravim

53. Skupština HRK

13. - 14. listopada u Franjevačkom samostanu (Avenija Gojka Šuška 2)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi