Vijesti - Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci

 

Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci

Biskup Komarica posjetio sestre Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci Autor: ika
Objavljeno: 16. 10. 2016 - 22:22

Postulaturu službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić i zajednicu sestara Presvetog Srca Isusova u Pomeriju u Rijeci posjetio je u nedjelju 16. listopada banjolučki biskup Franjo Komarica, koji je boravio u riječkim župama sv. Križa na Srdočima i sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama prigodom predstavljanja knjige "Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski" i Zbornika radova Međunarodnog studijskog dana u Banjoj Luci "Prešućivani zločin".

Biskupa je uime sestara pozdravila postulatorica kauze s. Dobroslava Mlakić i zaželjela mu dobrodošlicu u zajednicu Kuće utemeljenja Družbe, kuću u kojoj je živjela, djelovala i preminula službenica Božja. Govoreći o Majci Krucifiksi i počecima Družbe, s. Dobroslava je istaknula kako su njezina djela bila djela milosrđa te je i Družba rođena upravo iz brige za siromašne, iz milosrdne ljubavi prema Kristovim siromasima i malenima. Biskup je izrazio radost što se nalazi u kući u kojoj je službenica Božja započela, a u kojoj i danas traje djelo milosrdne Božje ljubavi. Potaknuo je sestre da se i dalje nadahnjuju u ovom vremenu karizmom utemeljiteljice koja je svojim djelima svjedočila da u Božjem Srcu ima mjesta za sve ljude, da Bog ima srce.

Biskup Komarica, njegov tajnik vlč. Boris Jorgić i član Europske akademije u Banjoj Luci Frano Piplović, imali su priliku vidjeti i spomen-sobu blaženog preminuća službenice Božje Majke Krucifikse.

"Zahvaljujem dobrom Bogu što sam danas prvi put bio na ovom povijesnom mjestu dragocjenog djelovanja Duha Svetoga u životu i po djelovanju vjerne i vjerodostojne Kristove suradnice Utemeljiteljice ove dragocjene redovničke Družbe u ovoj mjesnoj Crkvi i u našem narodu – službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić. Zajedno s revnim njezinim duhovnim kćerima žarko molim Boga da je čim prije podigne na čast oltara te udijeli obilje svoga blagoslova budućnosti njezine drage mi Družbe", zapisao je biskup Komarica u spomen-knjizi na kraju susreta.

Nakon što su zajedno izmolili Molitvu za proglašenje blaženom Majke Marije Krucifikse, biskup Komarica zadržao se sa sestrama u srdačnom razgovoru i zajedničkoj pjesmi.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi