Vijesti - Biblijska tribina pod vodstvom dr. s. Silvane Fužinato

 

Biblijska tribina pod vodstvom dr. s. Silvane Fužinato

Biblijska tribina pod vodstvom dr. s. Silvane Fužinato Autor: ika
Objavljeno: 08. 01. 2018 - 11:26

„Što tražite? prve su Isusove riječi u Ivanovu Evanđelju. I upućene su čovjeku! U Isusu Kristu i njegovu Što tražite? Ivan prikazuje Boga koji traži čovjeka želeći s njim uspostaviti odnos", rekla je dr. s. Silvana Fužinato na biblijskoj tribini održanoj 8. siječnja u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek o temi „Što tražite? (Iv 1, 38)".

Nakon što su u proteklim susretima sudionici promišljali o čovjeku kao biću dijaloga, biću odnosa i o svemu onome što dovodi do poteškoća i prekida komunikacije, kao i o načinu ponovne uspostave odnosa, ovoga puta s. Silvana uvela je u promišljanje o čovjekovu odnosu s Bogom. Na temelju ulomka iz Ivanova evanđelja (Iv 1, 35-39) koji opisuje Isusov susret s prvim učenicima, prisutni su razmišljali o Bogu koji dolazi ususret čovjeku uspostavljajući s njim dijalog i pozivajući na dubok odnos koji zahvaća cjelokupnu čovjekovu egzistenciju.

Evanđelist Ivan u svom ulomku prikazao je čitatelju jedan projekt – put sastavljen od različitih temeljnih etapa: čuti, vidjeti, slijediti, ostati, reći. „Riječ je o putu svih onih koji vjeruju u Isusa, a potrebno ga je više puta iznova započeti. To je put koji nije lutanje amo-tamo nego hod s Iščekivanim. Put koji postaje blizina i dijeljenje, pomoć i iščekivanje zajedničkog cilja. Učenici koji su čuli Ivanovo svjedočanstvo i vidjeli Jaganjca Božjega, slijedili su Ga i ostajući kod Njega pronašli su Mesiju. Činjenica da su ga pronašli omogućuje im ne samo da ostanu kod Njega nego i da postanu i navjestitelji i svjedoci Njegove prisutnosti, jer kada se jednom stupi u dijalog s Riječju koja je izašla iz tišine ne može se više šutjeti. Utjelovljena Riječ u čovjekovu srcu potiče ga da svoje iskustvo podijeli s drugima", pojasnila je dr. s. Fužinato i prisutne potaknula da i sami odgovore na pitanje Što tražite, koje Isus upućuje čovjeku svakoga vremena, ne zbog toga što ne bi znao što traži i za čim ili kim čezne nego zbog toga što želi ući u dijalog, u odnos s čovjekom. Biblijsku tribinu organizirao je Institut za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.", a nazočio je i predstojnik mons. dr. Vladimir Dugalić.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
„Za nove mladice“ - humanitarna prodajna likovna izložba zaklade „Marija De Mattias“
  • Svečano otvaranje izložbe bit će u srijedu 20. lipnja u 18 sati. u prostorijama samostana u Miramarskoj cesti 100.

Izdavaštvo

Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Vijesti
Vijesti
Za novo vino nove mješine
Za novo vino nove mješine
Naviještajte
Naviještajte

Linkovi