Vijesti - BDM od gore Karmela kod bosonogih karmelićanki u kloštar-ivanićkom Karmelu

 

BDM od gore Karmela kod bosonogih karmelićanki u kloštar-ivanićkom Karmelu

Objavljeno: 16. 07. 2013 - 12:36

Jedanaest bosonogih karmelićanki u kloštar-ivanićgradskom Karmelu sv. Terezije od Djeteta Isusa svečano je 16. srpnja, na blagdan Blažene Djevice Marije od gore Karmela, proslavilo glavnu svetkovinu svoga Reda.

U samostanskoj kapeli otvorenoj i za vanjske vjernike blagdansku dopodnevnu misu predvodio je don Mladen Delić, salezijanac, uz više svećenika, a misu je pjesmom pratio zbor karmelićanki. Nakon misnog slavlja bio je blagoslov škapulara kojom su prigodom vjernici pristupili u Škapularsku bratovštinu Gospe Karmelske, karmelićansku tradiciju staru više od 750 godina. 

Na Gospu Karmelsku u kloštar-ivanićki Karmel već tradicionalno hodočaste vjernici katedralne župe Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Proslava liturgijskog blagdana Gospe od Karmela počela je "unutarnjom" samostanskom devetnicom kojom se bosonoge karmelićanke po tradiciji pripravljaju za proslavu svetkovine svoga Reda. Na "vigiliju" blagdana, 15. srpnja, proslava je počela prvom svečanom pjevanom Večernjom, a na blagdan, 16. srpnja, karmelićanska svetkovina završila je popodnevnom drugom svečanom pjevanom Večernjom. (ika)
 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi