Vijesti - Antićevo proslavljeno u Zagrebu

 

Antićevo proslavljeno u Zagrebu

Antićevo proslavljeno u Zagrebu Objavljeno: 04. 03. 2014 - 14:22

O 49. obljetnici smrti sluge Božjega o. Ante Antića svečano euharistijsko slavlje u svetištu Majke Božje Lurdske u Zagrebu 4. ožujka predvodio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak.

U homiliji biskup Huzjak posebno je ukazao na Božju logiku, koja nije ljudska, već logika ljubavi, posvemašnog darivanja, bez računa. Tu je logiku Isus učio svoje apostole, to im je Isus želio usaditi u srce da se oslobode onoga što ih opterećuje, što ih veže i što ih neprestano stavlja u položaj nestrpljivosti i strepnje, pojasnio je. Biskup je u homiliji posebno istaknuo riječi o. Ante Antića upućene obitelji s kojom se dopisivao. "Prvo što o. Ante želi jest da ih Bog ispuni svojom milošću i darom. Nije im poželio da imaju stan, auto, kuću, vikendicu na moru, debeli bankovni račun. Poželio je toj obitelji prije svega da ih Bog ispuni svojom milošću i darom, jer to čovjeku daje otvorenost srca i života u kojem on može primiti stostruko", pojasnio je biskup.

"O. Ante posvećivao je obitelji i svojom molitvom i žrtvom, to je bila veličina njegova života. Živio je svoje redovničko i svećeničko posvećenje posve spreman dati sve što ima Bogu i bratu čovjeku koji je živio pokraj njega. To je veličina njegova života", rekao je biskup Huzjak.

O. Ante svoj život potrošio je svjedočeći za milost Božju, zazivajući milost Božju na obitelji, djecu, mlade, na svakog čovjeka. On je svoj život otvorio i potrošio za Boga, podsjetio je biskup, upitavši "jesmo li mi to kadri". Pojasnio je da nije potrebno biti svećenik, redovnik, biskup, već svatko na svom mjestu treba biti posvećen Bogu i spreman biti blagovjesnik u ovome svijetu, i svoj život kao Ante Antić potrošiti svjedočeći za Boga.

"Dok molimo za proglašenje blaženim i svetim o. Ante Antića molimo da naše obitelji budu pune milosti, svetosti, posvećene Bogu, da rastu. Neka Bog blagoslovi sve naše obitelji, neka čuva naš narod i svoju Crkvu da uvijek bude stup i svjedok evanđelja u svijetu u kojem živimo. U hrvatskom društvu, u našoj dragoj domovini neka bude snaga koja će dizati svakoga čovjeka i učiniti nas nositeljima Radosne vijesti", rekao je biskup Huzjak.

U koncelebraciji su na svečanoj misi s biskupom Huzjakom bili provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Željko Železnjak, provincijal Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša fra Nikola Barun, zamjenik biskupskog vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj, dekan Maksimirsko-trnjanskoga dekanata preč. Josip Golubić i drugi dijecezanski i redovnički svećenici.

Nakon blagoslova, biskup Huzjak je kod groba sluge Božjega o. Ante Antića predvodio molitvu za njegovo proglašenje blaženim i za milost po njegovu zagovoru. Na misi je pjevao zbor "Ante Antić".

Za proslavu spomendana 49. obljetnice smrti o. Ante Antića vjernici su se pripremali trodnevnicom koju su predvodili fra Luka Livaja, fra Leon Delaš i provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman. (ika)

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Nove “Vijesti”
Povratak na sve vijesti
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Vijesti
Vijesti
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi