Vijesti - Adventska inicijativa Zaklade „Sveti Dominik Savio“ „Raspršimo radost“

 

Adventska inicijativa Zaklade „Sveti Dominik Savio“ „Raspršimo radost“

Adventska inicijativa Zaklade „Sveti Dominik Savio“ „Raspršimo radost“ Autor: ika
Objavljeno: 18. 12. 2020 - 12:44

Zaklada „Sveti Dominik Savio“ u povodu nedavnog izdavanja slikovnice „Želim biti svet“ – životopis svetog Dominika Savija u 14 prizora za djecu 4 – 12 godina, pokrenula je akciju pod nazivom „Raspršimo radost“ kojom je donirala slikovnice svim domovima za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj.

Akcijom „Raspršimo radost“ Zaklada je željela sve potaknuti da u vremenu distanciranosti, u adventskom vremenu idu ususret jedni drugima i daruju ono što nose u srcima. Darivanjem poručuje da ljudi iako sami trebaju pomoć uvijek mogu i nešto od sebe dati drugima.

Predaja slikovnica za matičnu i nekoliko dislociranih ustanova u najvećeg dječjeg doma u Nazorovoj 49 u Zagrebu medijski je bila popraćena prilogom na Hrvatskoj radioteleviziji. Ravnateljima ostalih ustanova za nezbrinutu djecu izvan Zagreba slikovnice će neposredno uručiti stipendisti Zaklade koji se nalaze u tim mjestima. Ostali domovi donirane slikovnice primit će poštom.

Tako će štićenici domova imati priliku upoznati se i sprijateljiti se s malim i kreposnim svecem, zaštitnikom djece i mladih, te ga nasljedovati u njegovim vrlinama koje je svugdje pronosio. Slikovnica obiluje porukama o važnosti radosti, ljubavi za sve što se čini i milosrđa za bližnje, te u sadašnjem vremenu može biti i kratak podsjetnik odraslima.

Zaklada sveti Dominik Savio materijalno podupire u školovanju djecu iz višečlanih obitelji, mlade bez jednog ili oba roditelja, djecu iz obitelji razdvojenih roditelja ili mlade koji napuštaju udomiteljske obitelji ili ustanove, a žele nastaviti školovanje te ih duhovno prati poput druge obitelji do kraja njihovog obrazovnog razdoblja.

U trećoj godini djelovanja aktivno pomaže 17 srednjoškolaca i studenata iz cijele Hrvatske, neke od njih od samog početka djelovanja, s tim da su tri stipendista završila školovanje i nisu više u Zakladi.

Zaklada djelovanje financira isključivo darovima i prilozima donatora koji prepoznaju vrijednost brige za najugroženije.

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Škola za novakinje
Povratak na sve vijesti
 

Najave događanja

 
Škola za novakinje

Zimski semestar (Zagreb, 5. listopada - 15. prosinca 2021.)

Izdavaštvo

Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 1 (2021)
Vijesti 1 (2021)
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Nedjelja Dobroga Pastira 2021.
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi