Vijesti - 55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta

 

55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta

55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta Autor: ds-kraljice-svijeta.hr
Objavljeno: 06. 10. 2018 - 06:46

Duhovna obnova sestara, 6. listopada 2018., bila je ujedno i zahvala Bogu za 55 godina postojanja Družbe sestara Kraljice svijeta.Sestre su Zahvalni danpočele klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentu koje je vodio pater Niko Bilić DI, a nastavile su Euharistijskim slavljem. 

U Homiliji je pater Niko rekao: „Zahvaljivanje je prava duhovna vježba u kojoj stječemo snagu za nastavak puta... Kroz sve godine bilo je teškoća, ali molimo Boga da očisti našu memoriju od svega što je loše i prihvatimo teškoće kao one koje nas vode boljoj spoznaji Boga. Primjer u tome nam je Job, o kojem govori današnje prvo čitanje, koji nije prokleo Boga zbog svojih teškoća nego je zaključio da su mu one pomogle da sam vidi Boga, a ne da ga spoznaje po čuvenju.“

Iza duhovnog dijela, sestre su slavlje nastavile radosnim druženjem kod zajedničkog stola. Proslavi se pridružio i vlč. Ivica Berdik, župnik iz Botinca s kojim sestre surađuju u župi.


U dvorani „Nazaret“ u Velikoj Gorici, 7. listopada 2018., članovima naše Udruge prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta, koja je promijenila ime u Marijinu blagoslovnu zajednicu (MBZ), podijeljene su članske iskaznice. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

Treća nedjelja došašća, 16. prosinca 2018. u 15.30 u crkva sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Izdavaštvo

Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Ekonomija u službi karizme i poslanja
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Susret, br. 10., god. VI., 2018.
Vijesti
Vijesti
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”
Aplikacija za pametne telefone „Susret Zovem Te”

Linkovi