Vijesti - 55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta

 

55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta

55 godina Družbe sestara Kraljice Svijeta Autor: ds-kraljice-svijeta.hr
Objavljeno: 06. 10. 2018 - 06:46

Duhovna obnova sestara, 6. listopada 2018., bila je ujedno i zahvala Bogu za 55 godina postojanja Družbe sestara Kraljice svijeta.Sestre su Zahvalni danpočele klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentu koje je vodio pater Niko Bilić DI, a nastavile su Euharistijskim slavljem. 

U Homiliji je pater Niko rekao: „Zahvaljivanje je prava duhovna vježba u kojoj stječemo snagu za nastavak puta... Kroz sve godine bilo je teškoća, ali molimo Boga da očisti našu memoriju od svega što je loše i prihvatimo teškoće kao one koje nas vode boljoj spoznaji Boga. Primjer u tome nam je Job, o kojem govori današnje prvo čitanje, koji nije prokleo Boga zbog svojih teškoća nego je zaključio da su mu one pomogle da sam vidi Boga, a ne da ga spoznaje po čuvenju.“

Iza duhovnog dijela, sestre su slavlje nastavile radosnim druženjem kod zajedničkog stola. Proslavi se pridružio i vlč. Ivica Berdik, župnik iz Botinca s kojim sestre surađuju u župi.


U dvorani „Nazaret“ u Velikoj Gorici, 7. listopada 2018., članovima naše Udruge prijatelji blagoslova Marije Kraljice svijeta, koja je promijenila ime u Marijinu blagoslovnu zajednicu (MBZ), podijeljene su članske iskaznice. 

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 
 
Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. 10. 2020. OTKAZANO

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

Izborna skupština HRK

15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Vijeće HBK za UPŽ i DAŽ

Susret Vijeća HBK za UPŽ i DAŽ s (nad)biskupijskim povjerenicima za UPŽ i DAŽ: 28. listopada 2020. u 10.00 sati (Ksaverska cesta 12a).

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi