English

Zajednica Loyola

Zajednica Loyola

Poglavarica: s. Cristina Scaramuzza
Adresa: Vlaška 70 E, 10 000 Zagreb
Telefon: 01/ 4615-448
E-mail: zajednica.loyola.zg@gmail.com

Ti si Petar - Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju, i Vrata pakla neće je nadvladati(Mt 16, 18). Ovim riječima započinju Konstitucije naše zajednice, Zajednice Loyola.

..............................

Beskonačno Božje milosrđe htjelo je da se naš put uključi u hodočašće Crkve, u njezino naviještanje spasenja, Gospodnje smrti i uskrsnuća, namijenjeno svakome čovjeku, narodu i svakoj zemlji kao odgovor na žarku Očevu želju da se snagom Duha Svetoga promijeni lice zemlje.

Gospodin je htio da se naša Zajednica prije petnaestak godina rodi u Sloveniji iz trpljenja i žrtve ljudi, onih koji su svjedočili vjeru i živjeli u nadi uskrsnuća.

Ljubav Pastira, mons. Alojzija Šuštara, ljubljanskog nadbiskupa, ukazala nam je na put darivanja svega našeg života Crkvi, u ljubavi prema Svetome Ocu te Pastirima u zemljama gdje se nalazimo.

Naš redovnički život dopunja se u ispunjavanju Prvog Zavjeta, zavjeta raspoloživosti Kristu u Crkvi u svemu što može otvarati uvijek nove mogućnosti zajedništva i svijet bolje povezati. Zavjet raspoloživosti Crkvi potiče nas da nastojimo živjeti sve veću ljubav i da neprestano razlikujemo duhove kako bi se “naviještanje Uskrsnuća moglo proširiti s čovjeka na čovjeka i da bismo postali jedan narod” (iz formule Zavjeta).

Imamo milost da u divnome djelu spasenja možemo sudjelovati zajedno sa sestrama. U daru sestrinstva možemo kušati ljubav Oca i to iskustvo želimo navješćivati svijetu svime što činimo. Svojim redovničkim životom želimo biti bliske trpljenju i potrebama današnjih ljudi kako bismo ih neprekidno podsjećale da je Gospodin onaj koji spašava, da je Njegova Riječ svjetlo na našem hodočasničkom putu te da se On sam za nas dariva u Euharistiji kao Kruh života za naš put.

Dirnute primjerom Svetog Hodočasnika, Ignacija Loyolskog, koji je želio hodočastiti u Jeruzalem, želimo i mi u ljubavi prema Crkvi darovati svoj život kako bismo se mogli prepoznati braćom i sestrama u novom Jeruzalemu.

Prethodni članak:
Bazilijanke
Povratak na sve članke
 
 
Susret animatora za duhovna zvanja

U Splitu, na Kmanu od 14. do 16. rujna 2020. godine. 

Redovnički dani

Split, 18-19. rujna 2020.

Dubrovnik, 19. rujna 2020.

Zagreb, 25-26. rujna 2020.

Rijeka, 26. rujna 2020.

Đakovo, listopad 2020.

Seminar za medicinske sestre/braću

Ludbreg, 9-11. listopada 2020.

voditelj: mons. mr. Bože Radoš, biskup varaždinski

tema: Gospodine, daj da ozdravim!

Izborna skupština HRK

14. i 15. listopada 2020. godine u Franjevačkom samostanu u Dubravi (Zagreb)

Izdavaštvo

Posvećeni život
Posvećeni život
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Nedjelja Dobroga Pastira 2020.
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi