Dođi i vidi

Dođi i vidi Objavljeno: 28. 03. 2007 - 11:18Riječ urednika

Hrabrost vjerovanja - izazov nasljedovanju

“Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?” (Lk 18,8), pitanje je koje nam se na meće i u ovome našemu vremenu sveopćeg razilaženja s tradicijom i nadolaskom “novoga doba globalizma, tehnicizma i neke nove religioznosti kojoj više ni Bog nije potreban. Iskren čovjek neminovno si postavlja pitanja: Kamo mi to idemo? Kakva će biti budućnost naših mladih i svijet; u kojemu živimo? U prosudbama nam se sve više nameću vizije apokaliptičkih događaja mučnih i teških vremena koja nam predstoje. Ne može opstati ono što u sebi nema trajnu vrijednost i što ne dolazi od Boga. Svako je vrijeme izazovno, ima svoje teškoće i svoje probleme. Ovo je naše vrijeme koje trebamo zavoljeti i prihvatiti kao izazov i poziv na djelovanje. Optimist je drugo ime z; kršćanina. Unatoč teškoća i mučnih trenutaka koje snalaze čovjeka našega vremena, kršćani su baš sada pozvani graditi mostove ljubavi, povjerenja, dijaloga i tolerancije.

Svjestan izazovnosti vremena u kojima će kršćani živjeti, Isus nam upućuje riječi obra brenja i nade: ‘‘Hrabro samo! Ne bojte se!” (usp. Mk 6,50), ili: “I evo, ja sam s vama u m dane - do svršetka svijeta.” (Mt 28,20). Udarani sa svih strana, u opasnosti smo da s< obeshrabrimo i posustanemo na putu kršćanskoga svjedočenja i da nas zarobi duh ovog; svijeta. Pavao stoga i nas bodri i potiče na duhovni boj i ustrajnost: “Držite se dakle! Opa site bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.” (usp. Ef 6,14-17)

Hrabrost i vjerodostojnost odraslih, napose onih koji prigrliše duhovni poziv, postaji inspiracija i poticaj mladima za odgovornije i zauzetije življenje vjere. Gospodin i dana: zove. On i danas treba nove radnike na svojoj njivi. Hoće li biti novih pastira i radnika?, pitanje je koje nas ne smije ostaviti ravnodušnima. Posredništvo u rađanju novih zvanja; najčešće je u rukama čovjeka. Gospodin nas treba da bi njegova konkretna ponuda i poziva došli do srca mladih. U tome ne bismo smjeli zakazati.

Pred nama je 44. svjetski dan molitve za zvanja kojim nas i ove godine sv. otac Benedikt XVI. potiče na molitvu i intenzivniji rad oko rađanja novih zvanja u Crkvi.

Novim 12. brojem našega glasnika “Dođi i vidi” želimo odgovoriti poticajima Sv. Oca Porukom za Svjetski molitveni dan, homilijom, molitvom vjernika, pripremljenim klanja njima i katehezom te svjedočanstvima želimo Vam pružiti pomoć u radu za zvanja u župi obitelji, razredu i svim drugim područjima Vašega pastoralnoga djelovanja!

 
 
Poveznice:
Prethodni članak:
Vjerski odgoj i dječje...
Slijedeći članak:
Posvećeni život
Povratak na sve članke
 

Najave događanja

 
Škola formacije za odgojitelj(ic)e

31. srpnja - 5. kolovoza 2022., Lužnica
Tema: Biti autentičan/na odgojitelj/ica
Voditelji: s. Danijela Anić, Josip Bošnjaković, Marinko Pehar
Prijave do: 1. srpnja 2022.
Cijena: 2.000,00 kn

Redovnički dani

Split, 16 -17. rujna 2022.
Dubrovnik, 17. rujna 2022.
Zagreb, 23-24. rujna 2022.
Rijeka, 24. rujna 2022.
Slavonski Brod, 8. listopada 2022.

Susret za medicinske sestre redovnice

Međugorje, 7. - 9. listopada 2022. godine
Tema: Posvećeni život u promjeni epohe. Vjernost i vjerodostojnost
Voditelj: fra Mario Knezović
Prijave do: 2. rujna 2022.
 

Skupština HRK

12. - 13. listopada 2022. godine u Samostanu hercegovačkih franjevaca (Avenija Gojka Šuška 2, Zagreb)

Izdavaštvo

Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Nedjelja Dobroga Pastira 2022.
Dar vjernosti
Dar vjernosti
Vijesti 4 (2021.)
Vijesti 4 (2021.)
Posvećeni život (2020)
Posvećeni život (2020)
Zlatni jubilej naše Konferencije
Zlatni jubilej naše Konferencije
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)
“Njihovo je kraljevstvo nebesko” (radni listovi)

Linkovi