Vijesti - U Trogiru proslavljen blagdan sv. Dominika

 

U Trogiru proslavljen blagdan sv. Dominika

U Trogiru proslavljen blagdan sv. Dominika Autor: ika
Objavljeno: 08. 08. 2019 - 00:36

U nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića uTrogiru u četvrtak 8. kolovoza svečano je proslavljen blagdan sv. Dominika, naslovnika crkve i samostana.

Slavlje je počelo ispred crkve dočekom franjevaca i nakon što su izmijenili riječi dobrodošlice i otpjevali antifonu dočeka braće, svi su se zajedno uputili prema oltaru. Prema običaju, franjevci predvode euharistijsko slavlje kod dominikanaca za blagdan sv. Dominika, a dominikanci kod franjevaca za blagdan sv. Franje.

Na koncelebriranom misnom slavlju koje je predvodio župnik župe Blizna fra Ferdo Jukić, okupili su se svećenici Trogirskoga dekanata uz dekana don Vinka Sanadera i župnici iz Ljubitovice i Raduna iz Kaštel Starog.

Predstojnik franjevačkog samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije na Čiovu fra Franjo Zelenika u propovijedi je istaknuo: „Sv. Dominik rodio se u veoma teško vrijeme, rekao bih vrijeme kao danas. Uvijek je bilo onih kojima treba navijestiti riječ Božju, a to poslanje dobio je i preuzeo na sebe sv. Dominik. On je htio da se na njemu i po njemu vrši riječ Božja, a zadužio je i braću koja su ga slijedila da je oni šire i da cijeli svijet spozna da su kršćani i da žive Evanđelje.

Riječ Božja i nas obvezuje na isti način kao što je obvezivala sv. Dominika, njegovu braću i sestre. Želim svojoj subraći dominikancima da njihov rad bude prepoznatljiv upravo po širenju Evanđelja. Oni su jedna velika obitelj vođena primjerom svoga osnivatelja sv. Dominika koji je bio jedno tijelo i jedan duh sa svojom braćom i sestrama, a to bismo i danas svi mi trebali biti“.

Okupljenim vjernicima, svećenicima i bogoslovima te Zboru blaženog Augustina Kažotića, koji vodi Katarina Čićić, na kraju misnog slavlja zahvalio je starješina dominikanskog samostana fr. Petar Galić, a potom se druženje nastavilo u klaustru samostana, objavljeno je na mrežnoj stranici dominikanci.hr.

 
 
Poveznice:
Povratak na sve vijesti
 

"Pozvani i poslani"
emisija o redovništvu

 
Škola za novakinje (zimski semestar 2019./20.)

Semestar započinje 9. listopada, a završava 19. prosinca 2019.

Adventska duhovna obnova za redovnice i redovnike u Zagrebu

15. prosinca 2019. (Treća nedjelja Došašća) u 15.30 u crkvi sv. Franje, Kaptol 9, Zagreb

Škola emocija

Kako povećati emocionalnu inteligenciju i postići afektivnu zrelost

Interdisciplinarni tečaj za redovnike, svećenike, bogoslove, novake i novakinje

Od 30. siječnja do 2. travnja 2020.

Izdavaštvo

Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Vijesti
Cor orans
Cor orans
Vijesti
Vijesti

Linkovi